Venetian Arsenal

Venetian Arsenal

Venecija, Italija

Venice Arsenal

Nekada središte pomorske moći Venecije, Venetian Arsenale nekada je bio pomorska baza sastavljena od bizantskih zgrada koje pokrivaju oko 15% grada. Kako bi se očuvale ove povijesne građevine, Ministarstvo infrastrukture i prometa - Venecijanska uprava za vode, pretvorilo ih je u potpuno nove urede, domove i kulturne ustanove. Naš je cilj bio pružiti pravo rješenje upravljanja klimom za grijanje i pripremu tople vode za zgrade, bez narušavanja postojeće arhitekture i infrastrukture.

Rješavanje problema i održivo upravljanje klimom

Odlučili smo iskoristiti bogat prirodni resurs na pragu grada: vodu. U tu svrhu ugradili smo vodom hlađeni VRV sustav za izdvajanje toplinske energije za grijanje i pripremu tople vode za kompleks venice Arsenale.

Svaka zgrada koristi dizalicu topline priključenu na sustav vodenog kruga koji povezuje nekoliko zgrada u jednom kompleksu. Ugradnjom istog sustava u svakoj zgradi, višak topline može se lako prenijeti iz jedne zgrade u drugu, kada je potrebna za grijanje ili pripreme tople vode.

Ovim procesom, naš vodom hlađeni VRV sustav lako postiže veću energetsku učinkovitost. Također služi kao savršeno rješenje za osjetljivi projekt restauracije kao što je Venetian Arsenale jer je diskretan i ne narušava postojeću arhitekturu.

Arhitektura Venetian Arsenal

Zgrada Generatori

unutar Venetian Arsenal

Jedna od novijih zgrade koja je imala koristi od projekta obnove Venetian Arsenala bila je zgrada Generatori. Zgrada Generatori s tri kata, izgrađena 1900. godine, u početku je isporučivala električnu energiju brodogradilištima, a sada služi kao prostor za urede, dvorane za sastanke i arhive.

Zgrada koristi vodom hlađeni VRV sustav za napajanje podnog grijanja za prijemnu dvoranu u prizemlju, dvorane za sastanke i podrum, kao i ventilokonvektore za hlađenje i grijanje na dva gornja kata poslovnog prostora. Postoje i ventilacijski uređaji u cijeloj zgradi kako bi se osiguralo da je zrak svjež i čist. Upravljački sustav omogućuje korisnicima da pojedinačno upravljaju temperaturama različitih zona, a sve to povezuje se središnjim sustavom upravljanja.

Naš VRV sustav bio je idealan izbor za ovaj projekt jer se lako mogao povezati s vodenim krugom kako bi se postigla stabilna i komforna klima s većom energetskom učinkovitošću.

Rješenje na prvi pogled

  • 1 BACnet sučelje za spajanje na BMS sustav
  • 1 Intelligent Touch controller za centralno upravljanje
  • 1 jedinica ventilacije s povratom topline (VAM)
  • 2 hidro-boxa za pripremu tople vode
  • 20 srednjih i 2 unutarnje kanalne jedinice s visokim statičkim tlakom
  • 2 ugradbene podne jedinice
  • 8 vodom hlađenih VRV vanjskih jedinica s BS boxevima koji omogućuju povrat topline
Instalacija VRV sustava

Saznajte više

Naši drugi primjeri

vmd-header-1645px1080px.jpg

VMD poslovni centar

Sustav VRV IV osigurava cjelokupno grijanje i hlađenje za VMD Tower B, poslovnu zgradu od 25 katova u Zagrebu, pomažući joj da zadovolji najviše razine učinkovitosti i smanji potrošnju energije.

header-bloomsbury-hotel-1645px1080px.jpg

Hotel Bloomsbury

Daikin sustav VRVIII s povratom topline odabran je zbog svoje krajnje niske potrošnje energije i mogućnosti uštede u odnosu na slične sustave.

crystal_tower_header1645px1080px.jpg

Crystal Tower

Kako bi Crystal Tower maksimalno povećao svoju energetsku učinkovitost, planirali smo kombinirati snagu zrakom hlađenog VRV-a, vodom hlađenog VRV-a i rashladnih uređaja kako bi se dobilo sve-u-jedan rješenje kontrole klime.

header_torre_serenissima_1645px1080px.jpg

Torre Serenissima

Opremljeni zastarjelim R-22 rashladnim sustavom, dali smo Torre Serenissimi potpunu nadogradnju kako bi pružili više energetske učinkovitosti i komfora.

velocity-header-1645px1080px.jpg

Poslovna zgrada Velocity

Održivost je u prvom planu dizajna Velocitya. Svaki element dizajna pažljivo je razmotren kako bi se osigurala EPC ocjena „B“ i postignula ocjena BREEAM „Excellent“.

header-leon-restaurant-1645px1080px.jpg

Restoran Leon

M&E izvođač radova, Synecore, instalirao je svoj prvi „nevidljivi“ HVAC sustav, Daikin VRV IV i-seriju u Leon restoranu u središnjem Londonu, kako bi prevladao ograničenja uskog prostora i postigao maksimalnu učinkovitost kontrole klime.

c-and-a.jpg

C&A

Kako bi obnovili cijeli HVAC sustav, C&A trgovina željela je postići cjelogodišnji komfor na najisplativiji i najučinkovitiji način.

venice-header-1645px1080px.jpg

Venetian Arsenal

Inovativni sustav upravljanja klimom koji ulazi u sferu prirodne energije venecijanske lagune pruža visoku razinu komfora i energetske učinkovitosti uz očuvanje povijesne industrijske građevine u srcu Venecije.

coral-header-1645px1080px.jpg

Primjer kladionice Coral

Otkrijte kako naša kružna kazetna jedinica postiže 50% više ušteda energije za kladionicu Coral.

k-way-header.jpg

K-Way

Kada je vrhunski trgovački lanac odjećom K-Way otvorio novu trgovinu u Covet Gardenu u Londonu, radili smo s Royaleom, izvođačem radova na nacionalnoj razini, kako bismo osmislili i instalirali savršeno energetski učinkovito rješenje za ovaj objekt.

sportisimo-header.jpg

Sportisimo

Za ovaj projekt odlučili smo instalirati vanjski sustav koji se povezuje s različitim unutarnjim i ventilacijskim jedinicama koje su strateški smještene u trgovini.

thePosthotel-ghent-header.jpg

Hotel Post

Kao stručnjaci za kontrolu klime, odabrali smo naš VRV sustav za Post Hotel Ghent zbog njegove kombinacije energetski učinkovite tehnologije i mogućnosti pružanja većeg komfora.

van-der-valk-hotel-header.jpg

Hotel Van der Valk

Od predvorja do soba za goste pa do kuhinje, svaki prostor hotela Van der Valk ima svoje jedinstvene potrebe za klimatizacijom. Naš je cilj bio razviti integrirani sustav da zadovolji potrebe svakog od tih mjesta i smanji ukupni utjecaj sustava na okoliš.

PORTA FIRA BARCELONA.jpg

Hotel Santos Porta Fira

Santos grupa, organizacija zadužena za izgradnju Porta Fire, odabrala je Daikin kao pouzdanog partnera koji će pružiti jedinstven, pouzdan i energetski učinkovit sustav upravljnja klimom u zgradi.

header_agricole.jpg

Crédit Agricole

Poznat kao „zelena banka“ zbog svoje poljoprivredne povijesti, Crédit Agricole je želio energetski učinkovito i rješenje sa smanjenim troškovima održavanja s niskom razinom buke, za jednu od svojih podružnica.

Holcim_header_1645x1080.jpg

Tvornica cementa Holcim

Tvornica cementa Holcim oslanja se na najmoderniju tehnologiju kako bi ostvarila svoje ambiciozne ciljeve vezane uz okoliš i energetsku učinkovitost.

ACTION_store.jpg

ACTION

Kao diskontnom trgovcu, cijena je bila glavni čimbenik u izboru HVAC sustava za Action koji je traži HVAC dobavljača koji bi također mogao dati HVAC projekt i podršku te ponuditi lokalnu koordinaciju u svakoj zemlji proširenja.

JBC-store.jpg

JBC

U stalnoj potrazi za daljnjim optimiziranjem pogonski troškova, JBC je proveo pokus s Daikinom radi procijene dobitka postignutog tehnologijom varijabilne temperature radne tvari (VRT).

Pomme-d'Or-entrance.jpg

Pomme d'Or Hotel

Klimatizacija je postala norma u većini novih i obnovljenih hotela. Današnji sustavi hlade goste tijekom ljeta - i dodatno osiguravaju ekonomično grijanje tijekom zimskih razdoblja. Daikin dizalice topline koriste obnovljive izvore energije, čime se smanjuju pogonski troškovi hotela. A također dolazi i do pozitivnog utjecaja na unutarnju estetiku.

Daikin_Naturkost_Brinkman_1.jpg

Naturkost Brinkman

Specijalizirani trgovac prirodnim namirnicama Naturkost Brinkman koristi Daikin rashladnu tehniku u maloprodaji kako bi pružio poboljšanu energetsku učinkovitost i komfor u trgovini.

header_centre_hotel_london.jpg

City Centre Hotel

Zamjena rashladnih uređaja povećava komfor u središnjem londonskom hotelu.

Samrya_Qatar_HotelReception.jpg

Samrya 44

Sa 44 kata elegantno dizajniranih luksuznih apartmana, Samrya 44 pridržava se samo najviših standarda u građevinarstvu i HVAC-u

action_cassette_1645px1080px.jpg

Action raspodjela oporabljene radne tvari

Action intenzivira partnerstvo s tvrtkom Daikin za ovaj novi revolucionarni projekt: vraćanje obnovljene rashladne tvari u trgovine i ponovna uporaba.

courtyard_marriott_paris_france.jpg

Courtyard Hotel Paris

The Courtyard conversion marks a successful collaboration between forward- looking urban regeneration and Daikin’s flexible, future-proof VRV heat recovery technology.