Skip to main content

Daikin rješenja klima komora za zanimljive HVAC projekte

Lanheses, Portugal

Daikin je nedavno ponudio svoja rješenja klima komora za zanimljiv HVAC projekt, koji je izveden u Lanhesesu u Portugalu.

Projekt je uključivao 2 velike klima komore za obradu zraka koje osiguravaju protok zraka od preko 110.000 m³/h, kako bi se jamčilo da proizvodni pogon američkog multinacionalnog dobavljača automobila za veliku multinacionalnu tvrtku u automobilskom sektoru uvijek ima udobnost i zrak potrebna razmjena.

Za ovaj projekt, klijent je morao zamijeniti stare instalirane klima-uređaje i odlučio se za Daikin, budući da su već imali vrlo pozitivna iskustva s japanskom markom u prošlosti.

Instalirani proizvodi

3x D-AHU Professional s integriranom digitalnom kontrolom

  • Ukupan protok zraka: 113.000 m3/h

Više o proizvodima

Za ovaj projekt instalirane su 3 vrlo velike klima komore. Dva od njih osiguravaju protok zraka od 50.000 m3/h svaki (dovod i povrat), dok treća osigurava protok zraka od 13.000 m3/h (dovod i povrat).

Nova digitalna kontrola tvrtke Daikin također je bila uključena u ponuđena rješenja, a postojalo je i dodatno prilagođeno rješenje: mali regenerator samo za svježi zrak (mehanički premosnik do kotača) i komora za miješanje.

Instalirane klima komore dio su Daikin Professional serije, koja je poznata po tome što može ponuditi rješenje po mjeri koje dopušta više od 1000 mogućih kombinacija. Serija se razlikuje po tome što nudi vrlo fleksibilna i prilagodljiva rješenja klima uređaja, prikladna za mnoge različite primjene, a fleksibilnost je bila upravo ono što je potrebno u ovom projektu.

Profesaional serija omogućila je prilagođavanje rješenja klima komora potrebama klijenta, zahvaljujući širokom rasponu opcija i modularnoj prirodi same serije.

„Novo rješenje Daikin digitalne kontrole čini ožičenje lakšim i bržim od klasičnog rješenja, zahvaljujući platformi koja pojednostavljuje komunikaciju između različitih dijelova i uređaja na Daikin Professional klima komori.“

Nova digitalna kontrolna platforma

Klima komore iz Daikin Professional serije predviđeni za ovaj projekt, također su iskoristili prednost nove Daikin digitalne kontrolne platforme kako bi zadovoljili potrebe ovog specifičnog projekta.

Novo rješenje kontrole koristi digitalnu upravljačku kutiju koja je integrirana u svaku sekciju klima komora kako bi spojila sve senzore i aktuatore, a zatim komunicirala s DDC kontrolerom montiranim na klima komori.

Sve to Daikin rješenje čini jedinstvenim na tržištu.

Novo rješenje Daikin digitalne kontrole čini ožičenje lakšim i bržim od klasičnog rješenja, zahvaljujući platformi koja pojednostavljuje komunikaciju između različitih dijelova i uređaja na Daikin Professional klima komori.

To je vrlo važno jer se Professional serija sastoji od modula koje je obično potrebno spojiti i sastaviti na licu mjesta, s obzirom na veličinu koju jedinice mogu doseći.

Iako su standardna upravljačka rješenja još uvijek pomogla povezivanju različitih modula i uređaja na jedinici, postavila su ograničenja u smislu ulaza i izlaza, a zatim i u smislu broja modula i uređaja koji se mogu spojiti.

Nova digitalna kontrolna platforma klima komora nadilazi ta ograničenja zahvaljujući digitalnoj kutiji koja nudi do 310 ulaza i izlaza, dopuštajući beskonačno proširenje mogućnosti koje nudi Professional serija.

PROČITAJTE VIŠE O DAIKIN RJEŠENJIMA VENTILACIJE:

Srodni članci

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pročitajte naše novosti

Pročitajte naš blog

Nadahnite se našim referencama

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?