Skip to main content

Daikin prednjači u sezonskoj učinkovitosti

bg-image

Predvodnik u inovacijama

Naša misija su inovacije i ponuda najodrživijih i energetski učinkovitih proizvoda. Kada je Europska unija izdala Direktivu o ekološkoj izvedbi (2009/125/EZ), zakonsku uredbu koja određuje minimalne standarde učinkovitosti za proizvode koji koriste energiju, pripremili smo se i svladali taj izazov.

Godinu kasnije, 2010., Daikin je postao prvi HVAC-R proizvođač koji je uveo koncept sezonske učinkovitosti: napredne metode razvoja i uvođenja energetski učinkovitijih tehnologija u proizvode koja smanjuje troškove rada i štetni utjecaj na okoliš.

Ovom inicijativom Daikin se afirmirao kao proaktivni predvodnik u pristupu po kojemu nije dovoljno sam zadovoljiti zahtjeve budućih propisa, već i nadmašiti ih naprednim tehnologijama i proizvodima.

Što je sezonska učinkovitost?

Sezonskom učinkovitošću mjeri se prava energetska učinkovitost uređaja za grijanje i hlađenje tijekom jedne godine. Za razliku od starijih sustava za grijanje i hlađenje, sezonska učinkovitost prati svakodnevni rad sustava i evidentira kolebanja temperature i razdoblja mirovanja. Nakon jedne godine, podaci o sezonskoj učinkovitosti pružat će detaljniji i pouzdaniji uvid u potrošnju energije sustava. Na temelju njih će kupci moći donositi kvalitetnije odluke na putu prema smanjenju štetnog utjecaja na okoliš koji ostvaruje njihov sustav.

Sezonska učinkovitost i oznake energetske učinkovitosti

Kako bi se zadovoljili standardi energetske učinkovitosti utvrđeni EU Direktivom o ekološkoj izvedbi, od tvrtke Daikin traži se da na svakom proizvodu oznaka energetske učinkovitosti bude istaknuta na jednak način. Te oznake energetske učinkovitosti označavaju stupanj energetske učinkovitosti uređaja za grijanje i hlađenje, a na temelju njih kupci mogu jednostavno uspoređivati različite modele.

 • Oznaka energetske učinkovitosti – LOT 10

  Generiranje oznake za dizalice topline zrak-zrak.

 • Oznaka energetske učinkovitosti – LOT 1 i 2

  Generiranje oznaka za sustave grijanja na bazi vode.

 • Oznaka energetske učinkovitosti – LOT 6

  Generiranje naljepnice i korištenje tehničkih podataka za ventilacijske jedinice.

 • Eco Design - Ener LOT21

  o provedbi Direktive 2009/125/EZ Europskog parlamenta i Vijeća o uspostavi okvira za utvrđivanje zahtjeva za ekološki dizajn proizvoda koji koriste energiju u pogledu zahtjeva za ekološki dizajn uređaja za grijanje zraka, uređaja za hlađenje, visokotemperaturnih procesnih rashladnih uređaja i ventilatorskih konvektora

 • Ekološka izvedba - Entr LOT1

  Korištenje tehničkih podataka za rashladne jedinice.

Pametna upotreba energije

Tvrtka Daikin 2010. godine je počela primjenjivati koncept sezonske učinkovitosti na širok raspon proizvoda koji su kupcima donijeli manje troškove i veće razine energetske učinkovitosti. Istražite neka Daikinova najmodernija rješenja za klimatizaciju koja konceptom sezonske učinkovitosti zadovoljavaju zahtjeve industrijskog, komercijalnog i stambenog sektora.

 • Daikin Sky Air

  Sky Air je Daikinova paleta za laku komercijalnu primjenu koja je predvodnik u svom industrijskom sektoru. Asortiman Sky Air ostvaruje energetsku učinkovitost do stupnja A++ tijekom i grijanja i hlađenja, jer je projektiran za optimalnu sezonsku učinkovitosti

 • Daikin dvodjelni sustav

  Daikin dvodjelni sustav obuhvaća širok raspon unutarnjih jedinica koje zadovoljavaju visoke standarde izvedbe i učinkovitosti. Funkcije za uštedu energije, poput pametnog oka i tjednih tajmera, bilježe sezonsku učinkovitost do razine A+++.

 • Daikin VRV

  Daikinova VRV tehnologija izvedena je tako da ostvaruje visoku sezonsku učinkovitost u komercijalnom sektoru. Koristeći tehnologiju varijabilne temperature radne tvari (VRT), paleta VRV proizvoda krajnjim korisnicima može pružiti najveću razinu udobnosti i učinkovitosti.

 • Daikin rashladni uređaji

  Daikinovi rashladni agregati koriste najnaprednije tehnologije kojima ostvaruju najveću energetsku učinkovitost uz najniže troškove rada.

 • Daikin Altherma

  Daikin Altherma je najprodavanija dizalica topline na tržištu jer na održiv način proizvodi energiju i koristi energetski učinkovitu tehnologiju, čime u manjoj mjeri šteti okolišu.

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pročitajte naše novosti

Pročitajte naš blog

Nadahnite se našim referencama

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?