Skip to main content

Desco izložbeni salon

Bruxellesu, Belgija

Daikin „plug and play“ sustav paketnih krovnih jedinica nudi održivo rješenje za kontrolu klime tijekom cijele godine za izložbeni prostor kupaca

Kada je riječ o zamjeni postojećeg klimatizacijskog sustava u svom izložbenom salonu za kupce, dobavljači proizvoda za vodovod i grijanje DESCO tražili su čisto, održivo rješenje za kontrolu klime pomoću tehnologije temeljene na dizalici topline.

Belgijska tvrtka DESCO opskrbljuje trgovine i privatne potrošače iz svog izložbenog prostora od 720 m2 u Zaventumu u Bruxellesu. Stari sustav krovnog uređaja koji se koristio za hlađenje zahtijevao je zamjenu. U potrazi za novim rješenjem, kupac je želio pronaći sustav koji bi mogao zamijeniti i plinski bojler koji se koristi za grijanje. Njihov je cilj bio implementirati održivi sustav dizalica topline kako bi se smanjio ugljični otisak zgrade, a da je pritom isplativ.

Bumaco grupa, dugogodišnji Daikin superzastupnik, ponudila je novu Daikin Rooftop seriju kako bi zadovoljila DESCO-ove zahtjeve za energetski učinkovitim rješenjem sa značajno smanjenim utjecajem na okoliš, uz istovremeno osiguranje optimalnog komfora za veliki izložbeni prostor.

Visokoučinkoviti EC ventilatori s direktnim pogonom s visokim ESP-om do 800 Pa omogućili su ugradnju proširenih kanala u instalaciju kako bi se postigla jedna zadana vrijednost temperature na velikom prostoru.

Linearni difuzori postavljeni oko izložbenog prostora osiguravaju ravnomjernu raspodjelu zraka unutar proširenog prostora, s povratom zraka koji se prikuplja preko središnjih rešetki.

Nova Daikin Rooftop serija, dio Bluevolution asortimana proizvoda, pruža vrhunsku održivost, zahvaljujući upotrebi radne tvari R-32, koje nudi niži potencijal globalnog zatopljenja (GWP) od samo 1/3 sustava koji rade na R-410A.

Pružajući veću energetsku učinkovitost, radna tvar R-32 je jednokomponentna radna tvar, što je čini lakom za rukovanje i recikliranje, pridonoseći tako kružnom gospodarstvu.

Kao dio potpunog rješenja, Daikin je također isporučio manje dizalice topline Sky Air DX za hlađenje i grijanje u prostorima stražnjih ureda.

bg-image

Zahvaljujući inverterskim kompresorima i usvajanju radne tvari R-32, jedinica ima vrlo visoku sezonsku učinkovitost, istovremeno održavajući niske pogonske troškove.

„Plug and play’”: Unutarnji i vanjski elementi sustava isporučuju se tvornički sastavljeni kao jedan paket, pri čemu samo kanali zahtijevaju spajanje na licu mjesta.

Zahtjevi projekta

Klimatizacija
Zračna zavjesa
Pročišćavanje zraka
Upravljanje
Grijanje
Topla voda
Rashladna tehnika
Ventilacija

Godina ugradnje

2021.

Instalirani sustavi

  • Paketni krovni uređaj UATYA90BFC2Y1
  • Integrirana dobava svježeg zraka
  • Dizalice topline Sky Air DX

Ušteda energije i svježi zrak

Daikin paketni krovni uređaj kombinira unutarnju i vanjsku stranu u jednom paketu, pri čemu samo kanali zahtijevaju spajanje na licu mjesta.

Sustav pruža visoku sezonsku učinkovitost tijekom cijele godine zahvaljujući inverterskim kompresorima. Sustav instaliran u Desco-u integrira dovod svježeg zraka u jedinicu, smanjujući potrebu za različitim sustavima i troškove instalacije koji se na to nadovezuju.

Ovisno o primjeni i klimatskim uvjetima, tijekom „free cooling“ rada može se osigurati do 100% svježeg zraka.

Ugrađeni alarm filtra označava kada su filtri začepljeni i trebaju čišćenje, što osigurava visoku učinkovitost za daljnju optimizaciju potrošnje energije.

Ugrađena svestranost

Dostupna sa zaliha ili izrađena po narudžbi sa širokim rasponom standardnih značajki, nova Rooftop Series pokriva do 190 kW i potpuno je prilagodljiva s dodatnim filtriranjem, pomoćnim izvorima topline, ovlaživanjem i još mnogo toga.

Dolazi u 4 različite verzije: baza; FC2 sa svježim zrakom; FC3 sa svježim zrakom i izdvajanjem; i RS4 sa svježim zrakom i pločastim elementom za povrat topline, reciklirajući do 58% otpadne topline.

Sustavom se lako upravlja putem zaslona osjetljivog na dodir u punoj boji koji je izravno dostupan u izložbenom prostoru.

Zajednički rad za budućnost

Ovaj novo rješenje paketnih krovnih uređaja za DESCO-ov izložbeni prostor izravan je rezultat Daikinove vizije da postane CO2 neutralan do 2050. nudeći svojim kupcima rješenja s nižim GWP-om, visoko učinkovita rješenja koja značajno smanjuju ugljični otisak zgrada.

Unutrašnjost Desco izložbenog salona

Unutar izložbenog prostora osigurana je ravnomjerna distribucija zraka putem difuzora s hvatanjem povratnog zraka središnjim rešetkama.

Vanjska paketna krovna jedinica

Brza i praktična instalacija, budući da su vanjske, unutarnje i ventilacijske komponente integrirane u jednom paketu.

Daikin kontroler na zidu

Kontroler na dodir jednostavan za korištenje pruža pametnu kontrolu koja pomaže u nadzoru i optimizaciji potrošnje energije.

Srodni članci

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pročitajte naše novosti

Pročitajte naš blog

Nadahnite se našim referencama

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?