Skip to main content

Osiguravanje škola učinkovitom mehaničkom ventilacijom

Daikin je nedavno isporučio rješenja ventilacije za projekt koji uključuje dvije srednje škole u Nizozemskoj. HVAC sustavi će pružiti ugodno hlađenje i grijanje te osigurati visoke standarde kvalitete zraka u zatvorenom prostoru za 3.355 učenika i zaposlenika.

 

Proizvodi

4x Daikin AHU – Modular R uključujući DX modul

1x Daikin AHU – Professional uključujući HW, DX izmjenjivač i upravljačku ploču

 

Primjer

Projekt je obuhvatio obrazovne objekte u općinama Putten i Ermelo, s 4 Modular R uređaja instalirana u školi u Puttenu i Professional uređajem instaliranom u školi u Ermelu. Oba sustava osiguravaju izvrsnu kvalitetu zraka u učionicama i uredima, kao i komfor grijanja i hlađenja.

Jedan od glavnih pokretača odabira tvrtke Daikin bila je održivost. Škole imaju certifikat UN Eco-School, pa su tražile HVAC sustave koji bi im pomogli u postizanju njihovih izazovnih ciljeva održivosti korištenjem visoko energetski učinkovitih AHU jedinica koje pokreće energija sunca. 

Projekt je također imao za cilj stvoriti sigurno i zdravo okruženje za studente i zaposlenike, osiguravajući im komfor i dobru kvalitetu zraka u zatvorenom prostoru. 

 

Rješenje

Daikin je zadovoljio potrebe krajnjeg korisnika u pogledu energetske učinkovitosti zahvaljujući svojoj naprednoj tehnologiji, kao i stvaranju dobrog unutarnjeg okruženja za ljude. 

Zrak u zatvorenom prostoru obično je zagađeniji od vanjskog jer sadrži širok raspon čestica ili čak i virusa. Dakle, loša kvaliteta zraka u zatvorenom prostoru simptom je nezdravog okoliša, koji negativno utječe na kognitivne sposobnosti ljudi ili uzrokuje da se češće razboljevaju. Dobri sustavi ventilacije mogu to smanjiti, stvarajnjem zdravijih prostora.

Daikin klima komore osiguravaju pravilnu ventilaciju prostorija i filtriranje unutarnjeg zraka, tako da stanari mogu udisati najčišći mogući zrak dok rade ili uče.

Ovdje pročitajte više o tome kako mehanička ventilacija može pomoći u smanjenju širenja koronavirusa

Srodni članci

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pročitajte naše novosti

Pročitajte naš blog

Nadahnite se našim referencama

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?