Tvornica cementa Holcim

Tvornica cementa Holcim

Dotternhausen, Njemačka

Daikin rashladni uređaj za tvornicu Holcim

Smanjenje utjecaja na okoliš i lokalno stanovništvo glavni je prioritet u tvornici cementa Holcim u Dotternhausenu u Njemačkoj. Proizvodnja cementa troši mnogo energije zbog potrebnih visokih temperatura. Zbog toga se tvornica cementa Holcim oslanja na najmoderniju tehnologiju kako bi ostvarila svoje ambiciozne ciljeve u području zaštite okoliša i energetske učinkovitosti.

Daikin rashladni uređaj s vrhunskim tehnologijama osigurava visoku energetsku učinkovitost i niske troškove za energiju te pomaže tvrtki u postizanju tih ciljeva.

"Rashladni uređaj nam pomaže u postizanju ciljeva zaštite okoliša i energetske učinkovitosti tvrtke Holcim Süddeutschland GmbH) u tvornici cementa Dotternhausen. to uključuje smanjenje štetnih emisija, posebno emisija CO2, očuvanje prirodnih resursa i povećanje energetske učinkovitosti.“

- Stephen Mocker, Holcim (Süddeutschland) GmbH

Izazovni zahtjevi za hlađenje i pouzdanost, kao i instalacija

Holcim se u svojim prostorijama s poslužiteljima i transformatorima godinama oslanjao na Daikin tehnologiju. U 2016. godini tvrtka je počela koristiti Daikinov rashladni uređaj kako bi neutralizirala toplinu koju cementni mlin stvara tijekom brušenja na pogon, ležajeve i na hidraulički krugu, te za hlađenje kompresora u središnjoj stanici komprimiranog zraka. Te primjene postavljaju visoke zahtjeve u pogledu performansi rashladnog uređaja, budući da se materijal prethodno zagrijava na 1400 C u rotacijskoj peći.

Ugradnja rashladnog uređaja odvijala se pod teškim uvjetima, a tehničari su imali samo tri sata da ga integriraju. U slučaju produljenog zastoja, zračni kompresori pregrijavaju se i isključuju - samim time i isključujući rad, budući da sustavi postrojenja ne mogu raditi bez komprimiranog zraka. Daikinova „plug-and-play“ rješenja uz isporučene sustave spremne za instalaciju i rad omogućila su ispunjenje ovih zahtjevnih izazova.

Postrojenje

Smanjenje tvornice cementa emisija CO2

Smanjenje tvornice cementa emisija CO2

Kao vezivo za beton, cement je sastavni dio naših života, nalazi se u svemu, od ceste do tvornice, uredskih i stambenih zgrada. Holcim se usredotočuje na proizvodnju cementa i veziva iz naftnog škriljca - proces proizvodnje koji smanjuje emisije CO2. Proizvodnja klinkera troši mnogo energije zbog visokih temperatura potrebnih za sagorijevanje vapnenca, što otežava optimizaciju proizvodnog procesa u smislu potrošnje energije.

Holcim bez obzira na to želi ispuniti svoju odgovornost prema okolišu tako što će dati prioritet primjeni energetski učinkovitih sustava. Tvrtka nadograđuje postojeće sustave na ciljani način, usredotočujući se na povećanje učinkovitosti novih ulaganja.

Daikin rashladni uređaji nude izvanredan rad uz istovremeno smanjenje potrošnje energije.

Saznajte više

Naši drugi primjeri

vmd-header-1645px1080px.jpg

VMD poslovni centar

Sustav VRV IV osigurava cjelokupno grijanje i hlađenje za VMD Tower B, poslovnu zgradu od 25 katova u Zagrebu, pomažući joj da zadovolji najviše razine učinkovitosti i smanji potrošnju energije.

header-bloomsbury-hotel-1645px1080px.jpg

Hotel Bloomsbury

Daikin sustav VRVIII s povratom topline odabran je zbog svoje krajnje niske potrošnje energije i mogućnosti uštede u odnosu na slične sustave.

crystal_tower_header1645px1080px.jpg

Crystal Tower

Kako bi Crystal Tower maksimalno povećao svoju energetsku učinkovitost, planirali smo kombinirati snagu zrakom hlađenog VRV-a, vodom hlađenog VRV-a i rashladnih uređaja kako bi se dobilo sve-u-jedan rješenje kontrole klime.

header_torre_serenissima_1645px1080px.jpg

Torre Serenissima

Opremljeni zastarjelim R-22 rashladnim sustavom, dali smo Torre Serenissimi potpunu nadogradnju kako bi pružili više energetske učinkovitosti i komfora.

velocity-header-1645px1080px.jpg

Poslovna zgrada Velocity

Održivost je u prvom planu dizajna Velocitya. Svaki element dizajna pažljivo je razmotren kako bi se osigurala EPC ocjena „B“ i postignula ocjena BREEAM „Excellent“.

header-leon-restaurant-1645px1080px.jpg

Restoran Leon

M&E izvođač radova, Synecore, instalirao je svoj prvi „nevidljivi“ HVAC sustav, Daikin VRV IV i-seriju u Leon restoranu u središnjem Londonu, kako bi prevladao ograničenja uskog prostora i postigao maksimalnu učinkovitost kontrole klime.

c-and-a.jpg

C&A

Kako bi obnovili cijeli HVAC sustav, C&A trgovina željela je postići cjelogodišnji komfor na najisplativiji i najučinkovitiji način.

venice-header-1645px1080px.jpg

Venetian Arsenal

Inovativni sustav upravljanja klimom koji ulazi u sferu prirodne energije venecijanske lagune pruža visoku razinu komfora i energetske učinkovitosti uz očuvanje povijesne industrijske građevine u srcu Venecije.

coral-header-1645px1080px.jpg

Primjer kladionice Coral

Otkrijte kako naša kružna kazetna jedinica postiže 50% više ušteda energije za kladionicu Coral.

k-way-header.jpg

K-Way

Kada je vrhunski trgovački lanac odjećom K-Way otvorio novu trgovinu u Covet Gardenu u Londonu, radili smo s Royaleom, izvođačem radova na nacionalnoj razini, kako bismo osmislili i instalirali savršeno energetski učinkovito rješenje za ovaj objekt.

sportisimo-header.jpg

Sportisimo

Za ovaj projekt odlučili smo instalirati vanjski sustav koji se povezuje s različitim unutarnjim i ventilacijskim jedinicama koje su strateški smještene u trgovini.

thePosthotel-ghent-header.jpg

Hotel Post

Kao stručnjaci za kontrolu klime, odabrali smo naš VRV sustav za Post Hotel Ghent zbog njegove kombinacije energetski učinkovite tehnologije i mogućnosti pružanja većeg komfora.

van-der-valk-hotel-header.jpg

Hotel Van der Valk

Od predvorja do soba za goste pa do kuhinje, svaki prostor hotela Van der Valk ima svoje jedinstvene potrebe za klimatizacijom. Naš je cilj bio razviti integrirani sustav da zadovolji potrebe svakog od tih mjesta i smanji ukupni utjecaj sustava na okoliš.

PORTA FIRA BARCELONA.jpg

Hotel Santos Porta Fira

Santos grupa, organizacija zadužena za izgradnju Porta Fire, odabrala je Daikin kao pouzdanog partnera koji će pružiti jedinstven, pouzdan i energetski učinkovit sustav upravljnja klimom u zgradi.

header_agricole.jpg

Crédit Agricole

Poznat kao „zelena banka“ zbog svoje poljoprivredne povijesti, Crédit Agricole je želio energetski učinkovito i rješenje sa smanjenim troškovima održavanja s niskom razinom buke, za jednu od svojih podružnica.

Holcim_header_1645x1080.jpg

Tvornica cementa Holcim

Tvornica cementa Holcim oslanja se na najmoderniju tehnologiju kako bi ostvarila svoje ambiciozne ciljeve vezane uz okoliš i energetsku učinkovitost.

ACTION_store.jpg

ACTION

Kao diskontnom trgovcu, cijena je bila glavni čimbenik u izboru HVAC sustava za Action koji je traži HVAC dobavljača koji bi također mogao dati HVAC projekt i podršku te ponuditi lokalnu koordinaciju u svakoj zemlji proširenja.

JBC-store.jpg

JBC

U stalnoj potrazi za daljnjim optimiziranjem pogonski troškova, JBC je proveo pokus s Daikinom radi procijene dobitka postignutog tehnologijom varijabilne temperature radne tvari (VRT).

Pomme-d'Or-entrance.jpg

Pomme d'Or Hotel

Klimatizacija je postala norma u većini novih i obnovljenih hotela. Današnji sustavi hlade goste tijekom ljeta - i dodatno osiguravaju ekonomično grijanje tijekom zimskih razdoblja. Daikin dizalice topline koriste obnovljive izvore energije, čime se smanjuju pogonski troškovi hotela. A također dolazi i do pozitivnog utjecaja na unutarnju estetiku.

Daikin_Naturkost_Brinkman_1.jpg

Naturkost Brinkman

Specijalizirani trgovac prirodnim namirnicama Naturkost Brinkman koristi Daikin rashladnu tehniku u maloprodaji kako bi pružio poboljšanu energetsku učinkovitost i komfor u trgovini.

header_centre_hotel_london.jpg

City Centre Hotel

Zamjena rashladnih uređaja povećava komfor u središnjem londonskom hotelu.

Samrya_Qatar_HotelReception.jpg

Samrya 44

Sa 44 kata elegantno dizajniranih luksuznih apartmana, Samrya 44 pridržava se samo najviših standarda u građevinarstvu i HVAC-u

action_cassette_1645px1080px.jpg

Action raspodjela oporabljene radne tvari

Action intenzivira partnerstvo s tvrtkom Daikin za ovaj novi revolucionarni projekt: vraćanje obnovljene rashladne tvari u trgovine i ponovna uporaba.

courtyard_marriott_paris_france.jpg

Courtyard Hotel Paris

The Courtyard conversion marks a successful collaboration between forward- looking urban regeneration and Daikin’s flexible, future-proof VRV heat recovery technology.