Skip to main content

Priča o uspjehu iz Turkmenistana

Aşgabat, Turkmenistan

Daikin je nedavno ponudio cjelovito HVAC rješenje za najveći trgovački i zabavni centar u Aşgabatu, glavnom gradu Turkmenistana. Osim trgovina, barova, restorana i kafića, kompleks mješovite namjene sadrži i poslovne zgrade te stambene prostore.

Instalirani proizvodi

EWAD-T-C rashladni uređaj s vijčanim kompresorom
  • 16 EWAD-T-C rashladni uređaji s vijčanim kompresorom
  • 72 klima komore
  • 600x ventilokonvektora FWV
  • 1467x ventilokonvektora FWA

Pozadina projekta

Kad se gradnja završi, više će ličiti na sultanovu palaču nego na trgovački centar: 17 zgrada sa stotinama soba na gotovo 240 tisuća četvornih metara. Kompleks je rezultat ideja najboljih arhitekata i dizajnera u Turkmenistanu.

„Ovaj kompleks se gradi s pogledom na ekološku prihvatljivost“, rekao je Kerim Shirbayev, stručnjak iz Sindikata poduzetnika i industrijalaca. „To je rezultiralo vrlo preciznim izborima u pogledu građevinskih materijala uključujući klimatizacijski sustav, što jasno utječe na ukupnu energetsku učinkovitost kompleksa.“

“Ovaj kompleks je izgrađen vodeći računa o ekološkoj prihvatljivosti”

Glavni aspekti: ekološka održivost, pouzdanost i kvaliteta zraka u zatvorenom prostoru

Održivost okoliša jedan je od najvažnijih aspekata ovog projekta. Cijeli kompleks se gradi kako bi bio što ekološki prihvatljiviji, stoga je bilo važno imati HVAC tehnologiju koja bi se mogla uklopiti u ovaj koncept kako bi se osiguralo da kompleks bude što zeleniji.

To je bilo moguće zahvaljujući visokoj učinkovitosti Daikin rashladnih uređaja s vijčanim kompresorom. Učinkovite HVAC tehnologije su ključne jer to utječe na račune za energiju i pogonske troškove. Osim toga, manja potrošnja energije osigurava da se manje CO2 ispušta u atmosferu, što je od vitalnog značaja jer učinci klimatskih promjena postaju sve vidljiviji.

Daikin tehnologija vijčanog kompresora također je poznata po svojoj pouzdanosti, još jednom važnom aspektu.

Za razliku od drugih vijčanih kompresora, Daikin jednovijčani kompresori, koriste jedan glavni vijčani spoj s dvostrukim zvjezdastim rotorima kako bi proizveli cikluse kompresije u skladu s volumenom. Ležaj kompresora je iznimno pouzdan zbog glavnog rotora, koji je uravnotežen i u radijalnom i u aksijalnom smjeru, za duži vijek trajanja od ostalih vijčanih kompresora. Jednovijčani kompresor ima samo tri pokretna dijela, što smanjuje mogućnost kvara i smanjuje pogonske troškove.

Treći važan aspekt je kvaliteta zraka u zatvorenom prostoru.

Klima komore  će distribuirati svježi i filtrirani zrak u kompleksu, a istovremeno izvlačiti otpadni zrak. Osiguravajući ovu stalnu izmjenu zraka, sustav će osigurati da se nečistoće i onečišćenja neprestano čiste iz zraka u zatvorenom prostoru, što je vrlo važno, jer smo to iskusili tijekom pandemije Covid-19.

PROČITAJTE VIŠE O DAIKIN RJEŠENJIMA RASHLADNIH UREĐAJA I VENTILACIJE:

Srodni članci

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pročitajte naše novosti

Pročitajte naš blog

Nadahnite se našim referencama

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?