Skip to main content

Rješenja rashladnog uređaja za zgrade s kompleksima ureda

Krakow, Poljska

Daikin je nedavno ponudio svoja rješenja rashladnih uređaja za još jedan sjajan projekt poslovne zgrade, ovaj put u Krakowu u Poljskoj.

Navedeni projekt uključuje kompleks od pet zgrada koje pružaju moderan uredski prostor u samom centru Krakowa. Poslovni kompleks nudi oko 70.000 m2 radnog prostora koji se može iznajmiti za poslovne subjekte. Projekt je započeo prije 3 i pol godine kada su isporučene zgrade D, E i C.

Instalirani proizvodi

Više o projektu

Gore opisani dijelovi opreme služit će kao jamstvo da se zahtjevi u pogledu udobnosti konstantno ispunjavaju tijekom cijele godine, dajući zaposlenicima tvrtki koje će iskoristiti prednosti ovih impresivnih poslovnih zgrada najbolje moguće radno okruženje.

Sve zgrade su dobile Daikin zrakom hlađene inverterske jedinice, dok je VZ paleta korištena tamo gdje je projektu problem predstavljao prostor.

„Tehnologija invertera kontinuirano modulira brzinu motora kompresora, što je najučinkovitiji način za kontrolu učina kompresora. Na taj način, varijabilni frekvencijski pogon osigurava rashladnim uređajima izvanrednu djelomičnu ili sezonsku učinkovitost, uz dopuštanje velike mogućnosti za uštedu energije."

Glavni aspekti

Među glavnim aspektima ovog velikog projekta svakako je bila energetska učinkovitost.

Razina učinkovitosti koju rashladni uređaj može isporučiti jasno utječe na potrošnju energije i pogonske troškove povezane s poslovnom zgradom. I interes kupaca bio je instalirati tehnologiju koja bi mogla pomoći u održavanju što niže potrošnje energije.

Zato je Daikin inverterski rashladni uređaj s vijčanim kompresorom instaliran u svakoj zgradi.

Tehnologija invertera kontinuirano modulira brzinu motora kompresora, što je najučinkovitiji način za kontrolu učina kompresora. Na taj način, varijabilni frekventni pogon osigurava rashladnim uređajima izvanrednu djelomičnu ili sezonsku učinkovitost, također dopuštajući velike mogućnosti uštede energije.

Kako bi HVAC sustav bio još učinkovitiji, bilo je važno osigurati da rashladni uređaji također mogu varirati protok vode ovisno o stvarnom opterećenju zgrade. Dakle, osiguran je promjenjivi protok vode u primarnom krugu. Ova opcija će pumpe učiniti učinkovitijima, modulirajući količinu vode koja teče kroz sustav, čime se smanjuje utjecaj pumpi na potrošnju energije.

Pouzdanost je, dakle, bila još jedan važan aspekt. To je još jedan razlog zašto su odabrane jedinice vijčanih kompresora, budući da vijčani kompresori tvrtke Daikin mogu jamčiti dulji vijek trajanja od ostalih vijčanih kompresora.

Još jedan zanimljiv aspekt bila je činjenica da su rashladni uređaji za ovaj projekt trebali raditi na čistoj vodi (bez glikola), što nije baš standardan zahtjev s obzirom na uvjete u okolini u Krakowu. Ali Daikin je uspio zadovoljiti i ovu potrebu.

OVDJE PROČITAJTE VIŠE O DAIKIN RJEŠENJIMA RAHLADNIH UREĐAJA ZA UREDSKI PROSTOR

Srodni članci

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pročitajte naše novosti

Pročitajte naš blog

Nadahnite se našim referencama

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?