Skip to main content

Hotel St. Annen

Hamburg, Njemačka

Rekonstrukcija održivim klimatizacijskim uređajima dovršava modernizaciju hotela

Hotel St. Annen, Hamburg

Smješten u mirnoj stambenoj ulici u središtu Hamburga, hotel St Annen stvara topao i ugodan ambijent za posjetitelje u modernom okruženju.

Izgrađen 1962. godine, hotel je nedavno podvrgnut opsežnoj modernizaciji trideset dvije spavaće sobe i drugih hotelskih sadržaja. Kao dio programa nadogradnje, hotel je u samo tri i pol tjedna naknadno opremljen inovativnim sustavom klimatizacije koji je okrenut budućnosti i koji se fokusira na pojedinačno hlađenje soba, što je značajka koju gosti hotela sada očekuju kao standard.

Kupac je tražio održivo HVAC rješenje s niskom bukom koje nudi visok stupanj udobnosti, odražavajući etos hotela usmjeren na usluge: „Sretni smo što smo vaš miran dom.“

Hotel se odlučio za najnoviji Daikin sustav dizalica topline VRV 5 S-serije R-32. Zamišljena kako bi zadovoljila sadašnje i buduće potrebe, VRV 5 S serija omogućuje gostima da koriste individualno prilagodljive klimatizacijske uređaje, a istovremeno nudi hotelu učinkovito i isplativo rješenje temeljeno na obnovljivoj energiji.

Hotel St Annen jedan je od prvih hotela u Njemačkoj koji je opremljen novim sustavom VRV 5 R-32, sa 68% nižim učinkom stakleničkih plinova u odnosu na tržišne standarde. Pružajući izuzetnu održivost uz poboljšanu energetsku učinkovitost tijekom cijelog životnog ciklusa sustava, R-32 zahtijeva manje punjenje radne tvari i lako se reciklira i ponovno koristi.

Vizualno nenametljivo i diskretno tiho

Hotel St Annen nalazi se u gusto naseljenoj stambenoj četvrti. To znači da su zahtjevi za zvučnu izolaciju bili posebno rigorozni. Zahvaljujući svojoj kompaktnoj veličini, visokoj samo 87 cm i radu uz nisku razinu buke, tri vanjske jedinice s jednim ventilatorom mogle su biti postavljene jedna do druge na krovu, smanjujući vidljivost i smetnje.

Stylish klimatizacijski uređaji, jednostavni za rekonstrukciju

Svih trideset dvije sobe za goste, kao i predvorje te hotelska soba za doručak i bar, opremljeni su tankim zidnim jedinicama. Male cijevi radne tvari i nenametljiv cjevovod omogućuju nadogradnju unutarnjih jedinica bez utjecaja na unutarnju estetiku.

bg-image

„Daikin sustav u potpunosti je ispunio naša očekivanja u pogledu napredne energetske učinkovitosti i tihe tehnologije. Osim toga, sustav je omogućio individualnu klimatizaciju za spavaće sobe za goste.“

Marcus van Riesen, upravitelj hotela

VRV 5 Web Xpress softver za dizajn i Shîrudo tehnologija omogućuju brzo i jednostavno konfiguriranje prema različitim veličinama prostorija.

Zahtjevi projekta

Klimatizacija
Zračna zavjesa
Pročišćavanje zraka
Upravljanje
Povrat topline
Grijanje
Topla voda
Rashladna tehnika
Ventilacija

Godina ugradnje

2020.

Instalirani sustavi

  • VRV 5 S-serija
  • Multi-split sustav
  • Madoka zidni upravljači
  • Intelligent Touch Manager

Intuitivna kontrola u sobama i središnje upravljanje energijom

Nagrađivani, elegantni Madoka zidni upravljač, s intuitivnom kontrolom dodira, olakšava gostima regulaciju udobnosti sobe.

Temperatura i protok zraka mogu se podesiti daljinskim upravljačem kako bi se osiguralo ugodno okruženje s ravnomjernom distribucijom zraka za maksimalan komfor. Nečujno tihi rad omogućuje gostima nesmetan san noću.

Za hotelsko osoblje, Daikin napredni Intelligent Touch Manager (iTM) omogućuje središnje upravljanje i nadzor, omogućujući optimizaciju potrošnje energije. Ugrađene postavke zaštite od hlađenja i pregrijavanja sprječavaju da sobna temperatura padne ispod 16°C zimi ili poraste na preko 32°C ljeti.

Održivo rješenje sigurno pokriva sve prostore do 10 m2 uz potpunu usklađenost

Daikin VRV 5 rješenje iznimno je fleksibilno i lako se može ugraditi u sobe za goste veličine između 10 i 27 m2 zahvaljujući jedinstvenoj Shîrudo tehnologiji.

Kako bi bilo u skladu s IEC60335-2-40: Izd. 6., posebni sigurnosni zahtjevi potrebni su za sustave R-32 s dizalicom topline, posebno za manje prostorije.

S naprednom Daikin Shîrudo tehnologijom, sve sigurnosne mjere potrebne za usklađivanje sa standardom proizvoda tvornički su integrirane, uklanjajući potrebu za dodatnom opremom ili prilagođavanjem na licu mjesta.

Ove mjere uključuju senzore koji aktiviraju vizualni i zvučni alarm te automatski povrat radne tvari u vanjsku jedinicu, u slučaju curenja.

Shirudo tehnologija u kombinaciji s Xpress softverom za dizajn olakšala je projektiranje sustava, osiguravajući brži završetak uz fleksibilnost uključivanja različitih veličina soba.

Za više informacija posjetite www.daikin.eu/vrv5

Soba u hotelu St Annen

Sobne temperature lako se mogu podesiti prema osobnim željama pomoću Madoka upravljača.

VRV 5 S serija

VRV 5 S serija nudi kompaktno rješenje s niskom bukom koje predstavlja sigurnu tehnologiju i održivost okoliša.

Daikin Intelligent Touch Manager (iTM)

Daikin Intelligent Touch Manager (iTM) omogućuje hotelskom osoblju središnje upravljanje i nadzor cijelog sustava.

Srodni članci

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pročitajte naše novosti

Pročitajte naš blog

Nadahnite se našim referencama

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?