Skip to main content

Perial Asset Management

Boulogne-Billancourt, Francuska

Prekretnica obnove HVAC-a pruža održivost putem L∞P by Daikin, ponovnom upotrebom oporbljene radne tvari za tvorničko i trim punjenje

Daikin France isporučio je prvi sustav HVAC -a u Francuskoj koji je za terensko punjenje također koristio obnovljenu radnu tvar. To je proširenje L∞P by Daikin kružnog programa, predstavljenog 2019., koje sve više prihvaćaju tvrtke koje žele učiniti svoje poslovanje zelenijim kroz oporabu, povrat i ponovnu uporabu radne tvari u svojim zgradama.

Radeći s Perial Asset Management (Perial AM), Daikin je instalirao nove VRV jedinice s obnovljenom radnom tvari u njihovoj poslovnoj zgradi, dok je reciklirao R-410A radnu tvar iz starih jedinica kako bi je koristio kao terensko punjenje za novi sustav. Daikin je jedini proizvođač na tržištu koji kupcima može ponuditi cjelovit pristup ponovnoj uporabi vlastite radne tvari u novim projektima putem L∞P by Daikin programa za oporabu, povrat i ponovnu uporabu.

Perial AM upravlja raznolikom paletom nekretnina koje se uglavnom nalaze u Francuskoj, a sve više i u Europi. Tvrtka je posvećena smanjenju potrošnje energije i vode kao dio procesa stalnog poboljšanja, podržanog od strane tima za održivi razvoj koji se sastoji od unutarnjih i vanjskih revizora.

Dolazak novih stanara GEMA ESI BUSINESS SCHOOL (Ekološka poslovna škola) potaknuo je odluku Perial AM-a da izvede radove na obnovi poslovne zgrade u
Boulogne-Billancourt, kako bi se ispunili CSR ciljevi Perial AM-a.

Izgrađena 1990 -ih, obnovljena zgrada prostire se na površini od 4.200 m², a sastoji se od prizemlja i sedam katova, uključujući urede i 1.800 m² javnog prostora.

Nakon zajedničkog istraživanja Tima za održivi razvoj, konzultanata za građevinske sustave BET ID Fluides, instalatera Semeru i Daikin, odlučeno je da se instalira osam novih L∞P by Daikin VRV dizalica topline za prizemlje, prvi i drugi kat. Jedinstvene za Daikin, ove jedinice koriste raspodjelu oporabljene radne tvari, čime se izbjegava proizvodnja izvorne radne tvari, u skladu s ekološkim ciljevima tvrtke Perial AM.

Loop by Daikin - Logotip
bg-image

L∞P by Daikin sveo je na minimum izravni i neizravni utjecaj zgrade, ne samo izgledom i učinkovitošću sustava, već i ponovnom upotrebom resursa.

S ciljem da postane novo mjerilo u industriji, L∞P by Daikin pomaže klijentima u postizanju ciljeva održivosti.

Zahtjevi projekta

Klimatizacija
Zračna zavjesa
Pročišćavanje zraka
Upravljanje
Grijanje
Topla voda
Rashladna tehnika
Ventilacija
Hlađenje

Godina ugradnje

2021.

Instalirani sustavi

  • L∞P by Daikin VRV grijanje
  • Kružna kazetna jedinica
  • iTouch Manager

Smanjenje utjecaja na okoliš

Perial i Daikin osmislili su plan obnove kako bi se povećala ponovna uporaba i smanjila potrošnja energije, čime se smanjuje izravni i neizravni utjecaj obnove i rad zgrade na okoliš.

Prvi korak bio je oporaba i recikliranje R-410A radne tvari iz starih VRV jedinica u Daikinovom sjedištu u Nanterreu, koje će se koristiti za nadopunu nove instalacije.

Osam novih jedinica L∞P by Daikin VRV dizalica topline, smještenih iza zaslona radi akustične i vizualne udobnosti korisnika, ima raspoređenu oporabljenu radnu tvar, što znači da je cijela instalacija ponovno upotrijebila oporabljenu radnu tvar, čime se uštedjelo kod proizvodnje 156 kg izvorne radne tvari.

Osim toga, toplinski premazi ugrađeni su na ostakljenje prema fasadi okrenutoj prema jugu kako bi se poboljšala ljetna udobnost za stanovnike zgrada, učinkovito snižavajući unutarnje temperature za 2°C, dok učinkovitiji sustavi dovode do smanjenja potrošnje energije za 28%.

Daikin Intelligent Touch Manager osigurava pametnu kontrolu koja pomaže u središnjem praćenju i optimizaciji potrošnje energije, istovremeno osiguravajući individualnu udobnost.

Kako bi se dodatno pomoglo u ciljevima recikliranja, održivi dijelovi iz starih jedinica pohranjeni su na licu mjesta u podzemnom parkiralištu zgrade. Ponovno će se koristiti kao zamjenski dijelovi za postojeće jedinice koje poslužuju etaže od tri do sedam.
Sve ove radnje između ostalog vode do BREEAM-a

In-Use certifikat prepoznaje napore uložene od strane Perial AM-a i pruža dodatnu vrijednost za zakup zgrade.

Za više informacija o L∞P by Daikin posjetite: www.daikin.eu/loop-by-daikin

Unutarnja kanalna jedinica

Unutarnje jedinice skrivene su unutar stropa, pružajući diskretno rješenje koje se stapa s novouređenim, modernim interijerom.

BREEAM certifikat

BREEAM In-Use certifikat nagrađuje napore uložene od strane Perial AM-a i pruža dodatnu vrijednost za zakup zgrade.

Daikin Loop vanjske jedinice

L∞P by Daikin VRV IV vanjske jedinice koje podržavaju ponovnu uporabu radne tvari.

Srodni članci

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pročitajte naše novosti

Pročitajte naš blog

Nadahnite se našim referencama

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?