Skip to main content

Energetska učinkovitost i ekološka prihvatljivost za farmaceutsku tvornicu

Daikin je nedavno osigurao tehnološko rješenje HFO inverterskog rashladnog uređaja s vijčanim kompresorom velikoj farmaceutskoj tvrtki za jedno proizvodno mjesto u Beču, Austrija.

Daikin inverterski rashladni uređaji s vijčanim kompresorom nedavno su tvornički testirani, prije nego što su mogli biti poslani na mjesto kupca za zamjenu starih rashladnih jedinica s visokim GWP-om.

Isporučeni proizvodi

2x EWAH-TZ

Ukupni učin hlađenja: 580 kW

Više o proizvodima i projektu

Projekt je zahtijevao zamjenu 15 godina starog velikog split rashladnog uređaja R410A s daljinskim zrakom hlađenim kondenzatorima. Količina radne tvari u starom rashladnom uređaju bila je vrlo visoka, a klipni kompresor imao je samo 4 stupnja učina. Krajnji korisnik odlučio ga je zamijeniti naprednijom tehnologijom, tražeći veću energetsku učinkovitost i ekološku prihvatljivost.

Glavni aspekt koji je potaknuo odabir konzultanata prema Daikin rješenjima za invertere s vijčanim kompresorom bila je mogućnost da se ponudi velika pouzdanost vijčanog kompresora koji je razvijen unutar tvrtke uparen s HFO radnom tvari, u potpunosti zadovoljavajući potrebe uključenog postrojenja.

Ovdje pročitajte više o Daikin jednovijčanom kompresoru

„Projekt je zahtijevao ekološki HVAC koncept. Zbog toga je odlučeno koristiti rashladne uređaje s R-1234ze. Ova radna tvar postavlja novu normu za ekološki prihvatljive sustave hlađenja. Zapravo, s GWP-om (potencijalom globalnog zagrijavanja) 200 puta nižim od R-134A, to je puno zelenija opcija, a uparen s tehnologijom Daikin jednovijčanog kompresora može osigurati izvanredne razine energetske učinkovitosti.“

*Ovdje pročitajte više o pogodnostima korištenja R-1234z

Više o zahtjevima projekta

Rashladni uređaj će se koristiti za proizvodnju smjese ohlađene vode i glikola na -8°C, što će osigurati hlađenje mikrobioloških procesa.

Tijekom istrage za zamjenu krajnji korisnik napravio je nekoliko mjerenja operacija u „stvarnom životu“ i otkrio da zahtjevi za hlađenjem mogu varirati od otprilike 70 kW do 570 kW.

Kako bi se smanjila količina radne tvari, s Daikinom su odlučili koristiti kao zamjenu HFO zrakom hlađene inverterske rashladne uređeje s vijčanim kompresorom iz serije TZ, s vrlo niskim GWP-om i inverterskom tehnologijom, kako bi se uskladile varijacije u pogledu potrebnog učina hlađenja i imaju veće performanse energetske učinkovitosti pri djelomičnim opterećenjima.

Drugi važan aspekt je smanjenje buke. Projekt je zahtijevao maksimalnu zvučnu snagu od 81 dBA. Taj je zahtjev ispunjen zahvaljujući optimizaciji smanjene konfiguracije zvuka u seriji TZ.

Srodni članci

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pročitajte naše novosti

Pročitajte naš blog

Nadahnite se našim referencama

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?