Skip to main content

Učiniti bolnice učinkovitijima

Daikin je nedavno sudjelovao u važnom projektu koji uključuje bolnice u Istanbulu, Turska. Riječ je o vladinom projektu, čiji je cilj učiniti bolnice energetski učinkovitijim kroz zamjenu rashladnih uređaja i drugih komponenti HVAC sustava koji ovim zgradama osiguravaju hlađenje ili grijanje.


Instalirani proizvodi

10x EWAT-TZ
Učin hlađenja: 7MW

Više o proizvodima i projektu

Za projekt KABEV, Daikin je osigurao 10 rashladnih uređaja s inverterskim vijčanim kompresorom koji će zamijeniti stare neinverterske jedinice u HVAC sustavima 5 bolnica diljem Istanbula. Za ovaj projekt, konzultanti su izvršili energetsku analizu na 5 zgrada kako bi mogli razumjeti kako poboljšati razinu učinkovitosti renoviranjem HVAC sustava. Također su izvršili simulacije za procjenu povrata ulaganja (ROI) za Daikin rashladne uređaje.

Ovdje pročitajte više o Daikin jednovijčanom kompresoru

Više o projektu

Kako je energetska učinkovitost bila glavni cilj, inverterska tehnologija bila je temeljna. Ova napredna tehnologija prilagođava napore koje rashladni uređaji čine, na temelju stvarnih zahtjeva za hlađenjem zgrade u određenim trenucima dana ili sezone.

Rashladni uređaji s inverterskim vijčanim kompresorom iz serije TZ tvrtke Daikin bile su posebno cijenjeni jer mogu proizvesti vrlo visoke vrijednosti SEER (Sezonska ocjena energetske učinkovitosti), što je bio ključni kriterij za konzultante.

Ovdje pročitajte više zašto je djelomično opterećenje važno


Drugi ključni aspekt bila je mogućnost integriranja. Kako se ovi rashladni uređaji integriraju u postojeća postrojenja, bilo je važno odabrati jedinice koje bi se mogle glatko integrirati u sustav i kontrolirati ih postojeći BMS s istim mogućnostima upravljanja i kontrole kao i postojeće jedinice.

Srodni članci

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pročitajte naše novosti

Pročitajte naš blog

Nadahnite se našim referencama

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?