Skip to main content

L1 DOT kompleks u Poljskoj

Krakow, Poljska

Izvrsnost u izradi: Daikin se udružuje s projektantima zgrada kako bi svojim komercijalnim dizalicama topline povećao ocjenu BREEAM*

U partnerstvu s kupcima, Daikin radi na razvoju budućih rješenja sustava zgrada koja dokazano pomažu u dekarbonizaciji zgrada. Napredna tehnologija, zajedno s dubokim razumijevanjem načina na koji zgrade funkcioniraju, učinile su Daikin prirodnim partnerom u dizajnu HVAC sustava za novi uredski kompleks razvijen da zadovolji rigorozne standarde zelene gradnje.

Novi HVAC sustav opslužuje površinu od 64.000 m2, koja se sastoji od šest katova plus podrumske razine unutar zgrade L1, dijela kompleksa DOT u Krakowu.

Potpuno rješenje, sustav uključuje VRV dizalice topline, višestruke scroll rashladne uređaje i klima komore (AHU), kojima se centralno upravlja putem Daikin Intelligent Touch Manager mini sustava upravljanja zgradom (BMS).

Sveobuhvatna udobnost

VRV sustav pruža istovremeno hlađenje i grijanje što omogućuje fleksibilnost stvaranja različitih klimatskih zona kako bi se zadovoljile potrebe za temperaturu pojedinih stanara. Zahvaljujući tehnologiji povrata topline, uštede energije postižu se povratom viška topline i preraspodjelom tamo gdje je potrebna drugdje u zgradi, što je idealno za projekte u kojima orijentacija stvara hladnija područja tijekom dana. Također instalirana kao dio konačnog rješenja, Daikin Sky Air Alpha serija osigurava hlađenje prostoriji poslužitelja s rotacijom.

Dosljedan dotok svježeg zraka

Svjež zrak osiguravaju Daikin klima komore, spojene na 3 višestruka scroll rashladna uređaja za zagrijavanje ili hlađenje 36.000 m² svježeg zraka koji se svaki sat dovodi u zgradu. Opremljen CO2 senzorima, ventilacijski sustav osigurava čist zrak za korisnike zgrade, dok istovremeno sprječava prekomjernu ventilaciju i povezane gubitke energije.

Centralno upravljano

Daikin Intelligent Touch Manager mini BMS sustav omogućuje pametno upravljanje putem jednostavnog za korištenje i intuitivnog zaslona osjetljivog na dodir u punoj boji. Mini BMS nudi izravan pristup kako bi se omogućilo osoblju za upravljanje zgradom da centralno prati i optimizira potrošnju energije ukupnog sustava, istovremeno osiguravajući individualnu udobnost u nizu zona.

* BREEAM je registrirani trgovački znak tvrtke BRE (Building Research Establishment Ltd. Community Trade Mark E5778551).

bg-image

Zajedno stvorimo održivu budućnost: Naša stručnost seže izvan podrške za proizvode kako bi vam pomogla da postignete svoje zelene ciljeve, a da ostanete unutar proračuna

Zahtjevi projekta

Klimatizacija
Zračna zavjesa
Pročišćavanje zraka
Upravljanje
Grijanje
Topla voda
Rashladna tehnika
Ventilacija

Godina ugradnje

2019.

Instalirani sustavi

  • 33 VRV IV jedinice s povratom topline
  • 325 FXSQ ugradbenih kanalnih jedinica
  • Sky Air Alpha serije
  • 3 višestruka scroll rashladna uređaja spojenih na do 3 AHU
  • Lokalni žičani upravljači + iTM mini BMS

Podrška stručnjaka

Projektni je tim zatražio BREEAM akreditaciju za zgradu kako bi demonstrirao mjere poduzete za smanjenje utjecaja na okoliš i stvaranje zdravog i ugodnog okruženja u uredu. Radeći zajedno s programerima zgrade L1, Daikin akreditirani profesionalci (AP) surađivali su s projektnim timom kako bi maksimalno povećali BREEAM ocjenu zgrade. Daikinova stručnost za zrak, u kombinaciji s njegovom reputacijom za inovacije i naprednu tehnologiju, uspješno je primijenjena kako bi pomogla u osiguravanju najboljeg ishoda, što se odražava u BREEAM ocjeni „Izvrsno“.

Daikin dizalice topline mogu doprinijeti u 6 od 10 BREEAM kategorija, dodajući do 30 bodova. Nadalje, naš list za detaljnu procjenu pruža bazu dokaza prilikom prijave za BREEAM bodove, čime se štedi vrijeme za tim za upravljanje projektom. Ovisno o primjeni i klimatskim uvjetima, tijekom rada „free cooling“ može se osigurati do 100% svježeg zraka.

Daikinova podrška proteže se od planiranja i implementacije do proaktivne naknadne skrbi, čiji je cilj produljenje vijeka trajanja sustava i optimizacija performansi. Kontinuirano praćenje učinkovitosti sustava putem Daikin Cloud rješenja otkriva probleme prije nego što se pojave i pomaže u kontroli potrošnje energije, uz održavanje kvalitete zraka u zatvorenom prostoru.

BREEAM certifikat nudi mnoge prednosti. Povećanje ekološke vrijednosti zgrada pomaže privlačenju stanara, kao i smanjenje radnih i troškova održavanja. Troškovi obnove također su minimizirani, zahvaljujući ugrađenoj fleksibilnosti sustava i budućem korištenju u odnosu na usklađenost sa zakonima.

Radimo s kupcima istražujući održiva rješenja za poboljšanje performansi zgrade i optimizaciju potrošnje energije.

Kružno gospodarstvo radnih tvari

Osim trenutne BREEAM procjene, Daikin nudi rashladne i VRV sustave s obnovljenom radnom tvari. Time se izbjegava godišnja proizvodnja više od 400.000 kg sirovog plina. Zajednički radeći za budućnost

Za više informacija o Daikin rješenjima zelene gradnje posjetite: https://www.daikin.hr/hr_hr/installers/support/get-certifications.html

Planiranje

Udružite se s Daikin akreditiranim profesionalcima (AP), koji nude savjete i rješenja za postizanje održivih performansi vaše zgrade.

Generička zgrada

BREEAM certifikat rezultira povećanjem vrijednosti imovine, leasinga ili najma.

Kompleks zgrada

Daikin VRV sustavi nude poslovnim zgradama maksimalnu fleksibilnost s ograničenim zahtjevima za prostorom i nižim pogonskim troškovima.

Srodni članci

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pročitajte naše novosti

Pročitajte naš blog

Nadahnite se našim referencama

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?