Skip to main content

Zadovoljavanje bolničkih potreba za hlađenjem i održavanje niske potrošnje energije

Daikin je nedavno osigurao rashladne uređaje za jednu od najvećih privatnih bolnica u Kataru. Bolnica ima svjetski poznate međunarodne podružnice i cilj joj je pružanje optimalne skrbi za pacijente korištenjem neusporedivih i naprednih usluga. Iz tog razloga im je bila potrebna pouzdana i napredna tehnologija koja bi mogla savršeno zadovoljiti potrebe ustanove s 224 kreveta, koja također uključuje 11 IPU (Odjel za integrirane zahvate), 15 NICU-a (Odjel intenzivne njege novorođenčadi), 8 CCU (Jedinica koronarne njege), 17 pedijatrijskih i 12 ICU (Jedinica intenzivne njege), sve na 101.000 m².

Instalirani proizvodi

8x EWAD-C
Učin hlađenja: 11.000 kW

Više o proizvodima i projektu

Za ovaj projekt glavna potreba bili su rashladni uređaji s malom ulaznom snagom. Visoka učinkovitost i ograničena snaga bili su bitni jer nisu mogli koristiti više od snage koju je zgradi već dodijelila vlada. Iz tog razloga, konzultanti za ovaj projekt odlučili su se za premium učinkovitu verziju ovih rashladnih uređaja. To im je bilo potrebno kako bi zadovoljili potrebe bolnice za opterećenjem, a pritom zadržali nisku potrošnju energije rashladnih uređaja. Drugi proizvođači koji pružaju isti kapacitet hlađenja zahtijevaju veće ulazne snage.

Još jedan razlog za odabir tvrtke Daikin bila je pouzdanost. Ovi rashladni uređaji bit će instalirani na krovu objekta u blizini mora i izravno pod sunčevim svjetlom. Iako to očito stvara uvjete koje bi rashladni uređaji mogli teško podnijeti, konzultanti su imali vrlo dobro iskustvo s Daikinom u sličnim projektima, pa su odlučili potvrditi svoje povjerenje u brend. Osim toga, kupci su odlučili testirati jedinice u tvornici Daikin Applied Europe, gdje su uvjeti rada stvoreni u namjenskoj klimatskoj komori. Jedinice su testirane na temperaturama između 46° i 52° C, kako bi se osiguralo i dokazalo da mogu raditi kako se očekuje u tim uvjetima.

Pouzdanost je bila vrlo važna jer će rashladni uređaji osigurati hlađenje opreme na više osjetljivih mjesta, uključujući prostorije za magnetsku rezonancu i CT skeniranje. Dakle, pouzdano rješenje bilo je temeljno kako bi se osigurala udobnost pacijenata i procesne potrebe bolnice.

Više o Daikin tehnologiji vijčanog kompresora

Daikin ima povijest vodstva u području rashladnih uređaja s jednovijčanim kompresorom, koji su instalirani diljem svijeta već 20 godina.

Daikin vijčani kompresor, osim što je poznat po učinkovitosti, nudi veliku pouzdanost. Za razliku od standardnog vijčanog kompresora, on koristi jedan glavni vijčani spoj s dvostrukim zvjezdastim rotorima kako bi proizveli cikluse kompresije u skladu s volumenom. Zbog glavnog rotora, koji je uravnotežen u radijalnom i u aksijalnom smjeru, ležaj kompresora ima iznimno visoku pouzdanost. Stoga njegov vijek trajanja može biti duži od ostalih vijčanih kompresora. Jednovijčani kompresor ima samo tri pokretna dijela, što smanjuje mogućnost kvara i zadržava pogonske troškove niskim.

Srodni članci

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pročitajte naše novosti

Pročitajte naš blog

Nadahnite se našim referencama

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?