Skip to main content

Opskrba bolnice učinkovitim, pouzdanim i kompaktnim rješenjem

Oman

Daikin je nedavno isporučio rashladni uređaj za veliku bolnicu u Omanu. Kapacitet bolnice proširen je otvaranjem novog krila, što je zahtijevalo integraciju HVAC sustava s novim rashladnim uređajem kako bi se zadovoljile veće potrebe za hlađenjem zgrade. Za ovaj projekt bilo je bitno pronaći pouzdano rješenje s naprednom tehnologijom koje savršeno može zadovoljiti potrebe objekta.

Instalirani proizvodi

1x EWAD MZ

Rashladni učin: 610 kW

Više o proizvodima i projektu

Glavni zahtjev ovog projekta bila je pouzdanost nove jedinice budući da će raditi na visokoj temperaturi (između 46 i 52 stupnja Celzijusa) i korozivnom okruženju u blizini mora.

Pouzdanost u takvom okruženju je od vitalnog značaja, posebno za rashladne uređaje koji služe bolnici. Uz to, energetska učinkovitost bila je još jedan vrlo važan aspekt, zbog kojeg je bolnica odabrala inverterski uređaj s vijčanim kompresorom kako bi u svakom trenutku mogla osigurati visoku razinu energetske učinkovitosti.

Na kraju, bolnica je zahtijevala jedinicu s kompaktnim otiskom, što je Daikin postigao s uređajem koji je mogao ponuditi potreban rashladni učin i učinkovitost s manjim otiskom od konkurencije.

Više o proizvodu

Rashladni uređaj iz serije MZ bio je savršeno rješenje za potrebe bolnice. Ova serija je dizajnirana za kombinaciju dokazane učinkovitosti Daikin inverterskog vijčanog kompresora – posebno pri djelomičnom opterećenju – i pouzdanosti invertera ohlađenog radnom tvari izravno u kompresor. Ova značajka omogućuje hlađenje elektronike invertera radnom tvari u krugu rashladnog uređaja, štiteći inverter od temperature okoline, nadmorske visine i prisutnosti zagađivača, prašine ili pijeska u zraku.

Pročitajte više ovdje da biste saznali više o Daikin inverteru ohlađenom radnom tvari

Serija MZ također je posebno dizajnirana za savršen rad na Bliskom istoku jer je dizajnirana da izdrži visoke temperature i korozivne elemente, koji su uobičajeni u ovom dijelu svijeta.

Daikin je zadovoljio zahtjeve učinkovitosti projekta zahvaljujući rješenju koje koristi invertersku tehnologiju kako bi osigurao najbolje performanse, bez obzira na zahtjeve za hlađenjem zgrade.

U stvari, inverterska tehnologija znači da će instalirani rashladni uređaji MZ moći zadovoljiti različite zahtjeve opterećenja, u svim okolnostima. Inverter će kontinuirano modulirati brzinu motora kompresora, osiguravajući izvrsnu kontrolu kapaciteta i pružajući izvanredne vrijednosti djelomičnog opterećenja i značajne uštede energije.

Tvrtka Daikin ima povijest vodstva u području rashladnih uređaja s jednovijčanim kompresorom koji su već 20 godina instalirani diljem svijeta.

Daikin vijčani kompresor dobro je poznat po svojoj učinkovitosti i nudi izuzetno visoku pouzdanost. Za razliku od standardnog vijčanog kompresora, on koristi jedan glavni vijčani spoj s dvostrukim zvjezdastim rotorima kako bi proizveli cikluse kompresije u skladu s volumenom. Zbog glavnog rotora, koji je uravnotežen u radijalnom i u aksijalnom smjeru, ležaj kompresora je iznimno pouzdan. Stoga njegov vijek trajanja može biti duži od ostalih vijčanih kompresora. Jednovijčani kompresor ima samo tri pokretna dijela što smanjuje mogućnost kvara i zadržava pogonske troškove niskim.

Saznajte više

Naši drugi primjeri

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pročitajte naše novosti

Pročitajte naš blog

Nadahnite se našim referencama

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?