Skip to main content

Vrhunska prodavaonica s hranom rashlađena Daikin Zeas sustavom

Kako bi se zajamčilo skladištenje proizvoda na niskim i srednjim temperaturama i klimatizirala nova prodavaonica Prezzemolo & Vitale otvorena u povijesnom središtu Palerma, ugrađen je sustav koji se sastoji od Daikin Zeas i VRV jedinica.

Vrhunska prodavaonica s hranom u rashlađenom sa sustavom Daikin Zeas

Nova prodavaonica Prezzemolo & Vitale nedavno je otvorena u povijesnom središtu Palerma, gdje je cilj zadovoljstvo kupaca kroz izvrsne proizvode te pažljivu i profesionalnu uslugu. Prodavaonice hrane Prezzemolo & Vitale osmišljene su do najsitnijih detalja kako bi stvorile ugodno, poznato i istovremeno funkcionalno okruženje za dobrodošlicu kupcima koji su usredotočeni na kvalitetu, etiku i ljubav prema hrani.

Svaka prodavaonica Prezzemolo & Vitale također je pažljivo organizirana kako bi svaki proizvod predstavila na najbolji mogući način i učinila kupnju što ugodnijom. Za udovoljenje tih potreba, odabran je sustav Daikin Zeas, koji može zajamčiti pravu akustičnu i klimatsku udobnost, kao i 24-satno hlađenje otvorenih i zatvorenih rashladnih ormara i vitrina, pomoću tri čimbenika: inverterska tehnologija, ekstremna kompaktnost kondenzacijskih jedinica i njihova niska razina buke.

Rješenje za akustični komfor i zahtjeve za prostorom

Kondenzacijske jedinice za hlađenja srce su sustava rashladne tehnike za bilo koju vrstu prodavaonice, supermarketa, restorana, hotela ili pogona za proizvodnju hrane. Nažalost, kao što je često slučaj u gradskim središtima, prodavaonica Prezzemolo & Vitale također je imala određena ograničenja u pogledu prostora za vanjske jedinice sustava rashladne tehnike za hladnjake i rashladne vitrine te za klimatizacijski sustav.

Rješenje koje bi moglo najbolje udovoljiti potrebe prodavaonice hrane u Palermu utvrđeno je kao sustav Daikin Zeas, koji se sastoji od izuzetno kompaktnih kondenzacijskih jedinica prikladno smještenih na maloj platformi s pogledom na unutarnje dvorište zgrade. Zajedno s dvije Zeas jedinice, instaliran je VRV sustav za napajanje 4-smjernih unutrašnjih kasetnih jedinica za klimatizaciju unutrašnjosti prodavaonice hrane.

Daikin za isporuku temperatura od +10°C do -45°C razvio kondenzacijske jedinice Zeas za srednje i niske temperature. Proizvedene su prema industrijskom dizajnu koji je sličan Daikin VRV jedinicama, koje se široko koriste u sektoru klimatizacijskih usluga, kao što je slučaj s prodavaonicom Prezzemolo & Vitale. Sustav Zeas primjenjuje princip VRV (varijabilni volumen radne tvari) s inverterskom tehnologijom i na hlađenje, a njegova prednost leži u činjenici da puno brže reagira na varijacije opterećenja od klasičnih sustava, bez gubitka učinkovitosti. To ga čini posebno prikladnim tamo gdje postoji potreba za održavanjem odgovarajućih temperatura za otvorene i zatvorene rashladne vitrine, na koje znatno utječu uvjeti okoline, koje su podložne čestom otvaranju/zatvaranju vrata i u prisutnosti rashladnih komora koje su podložne česti premještanju robe, a time i velikim varijacijama toplinskog opterećenja. I na kraju, izuzetno niska razina buke sustava Daikin Zeas čini ih prikladnima za ugradnju u prodavaonice hrane svih veličina, jer su opremljeni kompresorima s visokokvalitetnom zvučnom izolacijom, zahvaljujući inverterskom upravljanju koje omogućuje održavanje niske brzine ventilatora uz istovremeno udovoljavanje potrebe za hlađenjem. Razina zvuka može se prilagoditi prema zahtjevima okoliša ili dobu dana. Na primjer, noću se mogu smanjiti maksimalne brzine ventilatora radi smanjenja buke, uz samo ograničeni gubitak rashladnog učina. Ventilatori imaju lopatice i rešetke posebno dizajnirane za smanjenje turbulencije i daljnje smanjenje buke.

Visoka energetska učinkovitost za održive aktivnosti

Korištenje tihih i učinkovitih klimatizacijskih i sustava rashladne tehnike udovoljilo je potrebama vlasnika trgovine Prezzemolo & Vitale i sa stajališta ekonomske isplativosti jer Zeas sustavi mogu jamčiti uštedu energije između 30% i 50% u usporedbi s potrošnjom sustava za uključivanje/isključivanje. Zahvaljujući inverterskoj DC Scroll kompresorskoj tehnologiji ventilatora i kompresora vanjskih jedinica, moguće je značajno smanjiti potrošnju u usporedbi s klasičnim jedinicama te omogućiti maksimalnu kontrolu promjenjivih opterećenja u rashladnim vitrinama. Optimalna potrošnja energije Daikin sustava rashladne tehnike omogućena je zahvaljujući funkciji Ekonomajzera koja povećava učin isparivača istovremeno zahtijevajući nižu potrošnju energije; to se postiže smanjenjem temperature istrujavanja, uz štednju energije i pružanje dobiti kompresoru. Smanjenje vanjske temperature i opterećenja u kondenzacijskoj jedinici uzrokuje automatsku promjenu brzine invertera kompresora i ventilatora te temperature kondenzacije.

Na primjer, u Zeas jedinicama konfigurirana temperatura isparavanja može se povećati vanjskim signalom. Kako bi se izbjegao rizik od smrzavanja proizvoda tijekom noćnog načina rada, temperatura isparavanja Zeas jedinica može se povećati do najviše 3°C iznad zadane temperature. Na ovaj se način Zeas jedinice mogu koristiti za snižavanje temperature proizvoda na potrebnu temperaturu skladištenja, čime se povećava opterećenje hlađenja samo tijekom razdoblja potrebnog za hlađenje. Kad se postignu željene temperature, smanjit će se opterećenje i potrošnja energije.

Zaključci

Visoko učinkovita inverterska tehnologija sustava Daikin Zeas predstavlja najisplativije rješenje za prodavaonice hrane, jer nudi najsuvremeniju tehnologiju rashladne tehnike za potpunu pouzdanost i upravljivost, s najmanjim otiskom, jednostavnom ugradnjom i maksimalnom energetskom učinkovitošću, uz smanjenje emisije CO2 i pogonskih troškova. Izuzetna tišina kondenzacijskih jedinica čini sustav Daikin Zeas prikladnim za ugradnju bilo gdje, čak i u gradskim središtima.

Razgovor s ključnim osobama

Giusi Vitale, vlasnik trgovine Prezzemolo & Vitale

Koje značajke ima vaša nedavno otvorena prodavaonica?

“Naša tvrtka posluje u maloprodaji. Imamo supermarkete u kojima prodajemo konvencionalne, organske, lokalne i izvrsne proizvode. Potreba za pronalaženjem odgovarajućeg sustava nastala je otvaranjem ove prodavaonice jer smo, osim što smo osigurali održivost i malu potrošnju, morali riješiti i problem nedostatka prostora. Nalazimo se u povijesnom središtu Palerma, zaštićenom od strane Nadzornog tijela, u pješačkom području, pa možete zamisliti koliko je bilo problematično smjestiti jedinice izvan zgrade. Daikin rješenje predložio nam je naš ovlašteni Daikin servisni centar koji je predložio ugradnju ovog sustava. Oslonili smo se na iskustvo Daikina jer smatram da je izuzetno važan odabir proizvođača sustava koji također može jamčiti odgovarajuću uslugu nakon prodaje.“

Giuseppe Rubino, vlasnik V.R.C. Cold S.r.l. of Palermo

Koje su prednosti upotrebe Daikin sustava rashladne tehnike?

„Sustav rashladne tehnike radi preko dvije Zeas jedinice koje omogućuju odvajanje dva sustava rashladne tehnike i ograničavanje veličine vanjskih jedinica. Najvažniji zahtjev bio je da korišteni sustavi moraju biti dovoljno snažni da udovolje rashladnim potrebama cijele prodavaonice. Morali su imati i značajke poput niske razine buke te mogućnost postavljanja vanjskih jedinica čak i u uskim prostorima, što je tipično za maloprodajne prodavaonice smještene u gradskim središtima. Iz tih razloga odabrali smo Daikin, jer su nam njihove Zeas jedinice omogućile da udovoljimo potrebe za hlađenjem hrane i klimatizacijom, zahvaljujući svojoj estetici i dimenzijama kao VRV jedinice. Bili su idealni za ovu primjenu. Zahvaljujući inverterskoj tehnologiji kompresora i ventilatora, sustav također osigurava nisku razinu buke.“

Referentni list - prodavaonica Prezzemolo & Vitale

▪ Vrsta sustava: Daikin Zeas sustav rashladne tehnike i Daikin VRV sustav klimatizacija priključeni na 4-smjerne kazetne jedinice

▪ Lokacija: Palermo

▪ Ugradnja sustava: Giuseppe Rubino, V.R.C. Cold S.r.l. of Palermo

Srodni članci

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pročitajte naše novosti

Pročitajte naš blog

Nadahnite se našim referencama

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?