Skip to main content

Arteparc Meylan

Grenoble, Francuska

Daikin VRV dizalice topline doprinose niskom ugljičnom otisku poslovnog kompleksa Arteparc, nagrađene oznakom HQE izvrsno

Novi komercijalni kompleks Arteparc smješten u Inovallee techparku u Meylanu, Grenoble, pokazuje kako programeri i proizvođači opreme surađuju da bi isporučili nove zgrade s niskom razinom ugljika koje su u skladu s najvišim standardima održivog razvoja.​ To je potvrđeno certifikatom HQE Excellent, nagrađeno francuskom oznakom zelene gradnje HQE (Haute Qualité Environnementale).

Zajednički razvoj s Banque des Territoires predvođen Grupom Artea, predvodnikom na tržištu nekretnina u Francuskoj i Europi, ovaj veliki novi komercijalni kompleks obuhvaća više od 25.000 m2 površine, raspoređenih u šest zgrada. Prva tri su sada dovršena korištenjem Daikin VRV dizalica topline s niskim udjelom ugljika.

Projekt se ističe visokokvalitetnim projektiranjem i izgradnjom, izgrađen kako bi postigao BBC Effinergie E2C-1 certifikat i bio u skladu s francuskim propisima RE2020, koji su usmjereni na smanjenje potrošnje energije i utjecaja ugljika tijekom cijelog životnog vijeka novih zgrada.

S fokusom na smanjenje utjecaja ugljika, Grupa Artea istražila je svaki aspekt gradnje, od krovne solarne elektrane do kompozitne fasadne obloge koja se sastoji od 95% recikliranog drvnog iverja, izolacije visokih performansi i sustava za kontrolu klime koji štede energiju.

Tijekom izgradnje, geološke komplikacije dovele su do povećane upotrebe betona. ARTEA i dizajnerski ured Ingégroup ponovno su pregledali podatke kako bi uspostavili mjere za dodatnu neutralizaciju utjecaja ugljika.

Pružajući poboljšano korisničko iskustvo, kompleks dodatno promiče dobrobit kroz sadržaje na licu mjesta, što uključuje izbor restorana na terasama i krovnim područjima, zajedničke prostore, trgovinu organskim namirnicama, sportske objekte, natkrivenu biciklističku stazu i mjesta za punjenje vozila na parkiralištu.

ARTEA je odabrala Daikin VRV5 rješenje za pružanje ugodne kontrole klime s niskim ugljičnim otiskom kako bi se pomoglo u postizanju HQE izvrsnog certifikata. Sljedeća generacija serije VRV-5 radi s radnom tvari R-32 s niskim GWP-om, koja nudi 70% niži GWP u usporedbi s tradicionalnim sustavima R-410A. Uz vrlo visoku sezonsku učinkovitost, VRV 5 S-serija razvijena je kako bi pružila vrhunsku održivost tijekom cijelog životnog ciklusa, smanjujući potencijalni izravni i neizravni utjecaj radne tvari.

bg-image

Značajan projekt koji zadovoljava najviše standarde, Meylan Arteparc visoko postavlja ljestvicu za projektiranje zgrada spremnih za budućnost koje dosljedno pružaju energetsku učinkovitost i udobnost.

Zahtjevi projekta

Klimatizacija
Zračna zavjesa
Pročišćavanje zraka
Upravljanje
Grijanje
Topla voda
Rashladna tehnika
Ventilacija

Godina ugradnje

2020.

Instalirani sustavi

  • 102 sustava VRV-5 S-serije
  • 465 unutarnjih jedinica

Daikin je dobio nalog za isporuku sustava za kontrolu klime za četiri nove zgrade. Ugrađeno je ukupno 102 VRV-5 S jedinica s kombinacijom modela od 4, 5 i 6 HP, povezanih s 465 unutarnjih jedinica.

Studija poduzeta tijekom razvoja također je promatrala protok zraka kako bi se optimizirala potpuna instalacija.

Zajednički pristup

Suradnja između ARTEA Grupe, dizajnerskog ureda Ingégroup, instalatera Climacoola i tehničkog menadžmenta tvrtke Daikin bila je ključna za uspješan ishod ovog projekta, koji je uključivao nove inovativne proizvode na tržištu. Bliska suradnja osigurala je da su performanse sustava optimizirane kako bi zadovoljile visoke standarde ARTEA grupe, kao i zahtjeve zgrade te korisničko iskustvo. Sustav će se nadzirati kako bi se dodatno optimizirala energetska učinkovitost VRV rješenja.

Zahvaljujući dokazanom rezultatu s oznakom niske emisije ugljika HQE, ARTEA grupa planira drugu fazu instalacije, zakazanu za kasnu 2022., s najnovijim VRV-5 sustavom tvrtke Daikin: VRV-5 s povratom topline.

Daikinova inovacija pomaže u poboljšanju ekološke učinkovitosti poslovnih zgrada i promiče dobrobit korisnika

Planiranje za budućnost

Daikin dizalice topline i Daikinovi stručni savjeti igraju ključnu ulogu u pomoći u dekarbonizaciji komercijalnih

zgrada.

Od uvođenja VRV sustava 1982. godine, Daikin se neprestano fokusirao na inovacije, s ciljem visoke učinkovitosti tijekom cijele godine i malog utjecaja radne tvari, zahvaljujući alternativama s nižim GWP-om i podršci ponovnoj upotrebi radnih tvari za očuvanje vitalnih prirodnih resursa.

Saznajte više

VRV dizalice topline isporučuju grijanje i hlađenje kako bi osigurale ugodno radno okruženje u svakom trenutku.

Pametno upravljanje sastavni je dio rješenja, omogućuju zonsku prilagodbu kako bi se zadovoljile različite potrebe korisnika i praćenje potrošnje radi optimiziranja rada sustava.

VRV dizalice topline niske visine ugrađene su iza diskretnog kućišta radi potpunog skrivanja.

Srodni članci

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pročitajte naše novosti

Pročitajte naš blog

Nadahnite se našim referencama

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?