Skip to main content

Osigurava hlađenje za industrijskog proizvođača automobilskih komponenti

Daikin je nedavno isporučio zrakom hlađeni inverterski rashladni uređaj s vijčanim kompresorom iz serije TZ kako bi zadovoljio potrebe za hlađenjem industrijskog postrojenja u blizini Lisabona u Portugalu. U pogonu se proizvode kočnice i druge komponente za automobilsku industriju.

Instalirani proizvodi

1x EWAD-TZ

Ukupni učin hlađenja: 307 kW

Više o proizvodima i projektu

Za ovaj projekt krajnjem je korisniku hitno trebao rashladni uređaj koji bi mogao zamijeniti onaj koji je upravo prestao raditi. Isporučena TZ jedinica u potpunosti je zadovoljila potrebe procesa hlađenja objekta, posebno u smislu energetske učinkovitosti.

Više o Daikin tehnologiji invertera s vijčanim kompresorom i projektu

Učinkovitost je bila vrlo važna za krajnjeg korisnika. Rashladni uređaj s inverterskim vijčanim kompresorom koji je isporučio Daikin premašio je ciljeve učinkovitosti koje je postavio krajnji korisnik zahvaljujući inverterskom vijčanom kompresoru i Daikin on Site, Daikinovoj platformi za daljinsko praćenje.

Daikinov vijčani kompresor, koji razvija i proizvodi Daikin, integrira invertersku tehnologiju u kompresor. Također se hladi radnom tvari. To pomaže povećati pouzdanost komponente i učinkovitost kompresora.

Inverter jamči izvrsne performanse rashladnog uređaja pri djelomičnom opterećenju, što je važno kada se uzme u obzir ambijentalno okruženje. Iako industrijski proizvodni pogoni često zahtijevaju stalna rashladna opterećenja tijekom cijele godine, uvjeti u kojima rashladni uređaji rade variraju ovisno o sezoni.

Zahvaljujući Daikin inverterskoj tehnologiji, instalirani TZ rashladni uređaj osigurava potreban kapacitet hlađenja uz najvišu razinu energetske učinkovitosti tijekom cijele godine, unatoč varijacijama u temperaturama okoline.

Drugi važan aspekt projekta je Daikin on Site.

Daikin On Site (DoS) je platforma za daljinsko praćenje koja pruža podatke 24/7 u stvarnom vremenu o radu rashladnih uređaja i njihovoj funkcionalnosti. To omogućuje vlasnicima postrojenja da poduzmu preventivne mjere kako bi izbjegli dodatne troškove povezane s kvarovima i zastojima.

Platforma omogućuje upraviteljima postrojenja da lako prepoznaju probleme kada se pojave kako bi pronašli pravo rješenje. Upravitelji također mogu koristiti platformu za procjenu parametara u stvarnom vremenu i daljinsko podešavanje postavki. To poboljšava učinkovitost i upravljanje jedinicom, omogućava planiranje preventivnog održavanja i povećava pouzdanost.

Pročitajte više ovdje o Daikin on Site.

Zanimaju li vas Daikin rješenja invertera s jednovijčanim kompresorom? Obratite nam se putem obrasca u nastavku.

Srodni članci

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pročitajte naše novosti

Pročitajte naš blog

Nadahnite se našim referencama

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?