header-bg-air-cooled-chillers-ewad-tz-b.jpeg

Osigurava hlađenje za industrijskog proizvođača automobilskih komponenti

Daikin je nedavno isporučio zrakom hlađeni inverterski rashladni uređaj s vijčanim kompresorom iz serije TZ kako bi zadovoljio potrebe za hlađenjem industrijskog postrojenja u blizini Lisabona u Portugalu. U pogonu se proizvode kočnice i druge komponente za automobilsku industriju.

Instalirani proizvodi

1x EWAD-TZ

Ukupni učin hlađenja: 307 kW

Više o proizvodima i projektu

Za ovaj projekt krajnjem je korisniku hitno trebao rashladni uređaj koji bi mogao zamijeniti onaj koji je upravo prestao raditi. Isporučena TZ jedinica u potpunosti je zadovoljila potrebe procesa hlađenja objekta, posebno u smislu energetske učinkovitosti.

Više o Daikin tehnologiji invertera s vijčanim kompresorom i projektu

Učinkovitost je bila vrlo važna za krajnjeg korisnika. Rashladni uređaj s inverterskim vijčanim kompresorom koji je isporučio Daikin premašio je ciljeve učinkovitosti koje je postavio krajnji korisnik zahvaljujući inverterskom vijčanom kompresoru i Daikin on Site, Daikinovoj platformi za daljinsko praćenje.

Daikinov vijčani kompresor, koji razvija i proizvodi Daikin, integrira invertersku tehnologiju u kompresor. Također se hladi radnom tvari. To pomaže povećati pouzdanost komponente i učinkovitost kompresora.

Inverter jamči izvrsne performanse rashladnog uređaja pri djelomičnom opterećenju, što je važno kada se uzme u obzir ambijentalno okruženje. Iako industrijski proizvodni pogoni često zahtijevaju stalna rashladna opterećenja tijekom cijele godine, uvjeti u kojima rashladni uređaji rade variraju ovisno o sezoni.

Zahvaljujući Daikin inverterskoj tehnologiji, instalirani TZ rashladni uređaj osigurava potreban kapacitet hlađenja uz najvišu razinu energetske učinkovitosti tijekom cijele godine, unatoč varijacijama u temperaturama okoline.

Drugi važan aspekt projekta je Daikin on Site.

Daikin On Site (DoS) je platforma za daljinsko praćenje koja pruža podatke 24/7 u stvarnom vremenu o radu rashladnih uređaja i njihovoj funkcionalnosti. To omogućuje vlasnicima postrojenja da poduzmu preventivne mjere kako bi izbjegli dodatne troškove povezane s kvarovima i zastojima.

Platforma omogućuje upraviteljima postrojenja da lako prepoznaju probleme kada se pojave kako bi pronašli pravo rješenje. Upravitelji također mogu koristiti platformu za procjenu parametara u stvarnom vremenu i daljinsko podešavanje postavki. To poboljšava učinkovitost i upravljanje jedinicom, omogućava planiranje preventivnog održavanja i povećava pouzdanost.

Pročitajte više ovdje o Daikin on Site.

Zanimaju li vas Daikin rješenja invertera s jednovijčanim kompresorom? Obratite nam se putem obrasca u nastavku.

Srodni članci