Skip to main content

Predstavljanje proizvoda

Nova Daikin Emura. Dizajn koji govori sam za sebe

travanj 2022

Treću generaciju klima-uređaja Daikin Emura odlikuje luksuzan novi dizajn, za sve one koji žele da njihovi kućanski uređaji budu funkcionalni, ali i da odražavaju njihov stil i estetiku. 

 

„Zidna jedinica klima-uređaja uvijek ostavlja vizualni dojam. Ona može biti i izričaj vlastitog stila”, otkrio je Hiroyasu Kosuge, projektant koji je osmislio najnoviji klima-uređaj Daikin Emura. Misija stvaranja snažnog vizualnog utjecaja odražava se u svakoj komponenti treće generacije klima-uređaja Daikin Emura, putem novog dizajna u sve tri komponente: unutarnjoj i vanjskoj jedinici te daljinskom upravljaču.

Treća generacija Daikin Emura treće generacije donosi funkcionalnost, estetiku i stil. Autorska prava na fotografije: Daikin Europe

Jedinstvena estetika

Druga se generacija klima-uređaja Daikin Emura u odnosu na ostale Daikin proizvode istaknula zahvaljujući svom izduženom i zaobljenom prednjem panelu. Treća generacija Daikin Emure pomiče granice još dalje, a uređaji su dostupni u tri boje: mat bijela, srebrna i mat crna. Njezin dizajn odlikuje se zaobljenim prednjim i stražnjim panelima te sjenama koje istovremeno ističu oblik jedinice i sakrivaju ventilator.

Osim toga, nova Daikin Emura sadrži jedinstvene pomične panele, koje su prvi put upotrijebljene na modelu Daikin Stylish. Prednji se paneli pomiču za vrijeme rada i dodatno naglašavaju igru sjena jedinice.

Estetika zaobljenosti prenesena je i na novi daljinski upravljač, nanovo osmišljen kako bi bio još jednostavniji za upotrebu i još više prilagođen korisnicima, a dostupan je u iste tri boje kao i jedinice. 

 

Lijepa i pametna

Iako je dizajn glavna karakteristika nove Daikin Emure proizvedene u Europi, uređaj nudi brojne karakteristike i funkcije koje zadovoljavaju potrebe modernih potrošača.

 

Obrada zraka: Dobra kvaliteta zraka u kućanstvu u prethodnim je godinama značajno dobila na važnosti. Zato su projektanti nove Daikin Emure u nju ugradili i Daikin tehnologiju Flash Streamer koja iz zraka hvata štetne tvari kao što su virusi, alergeni i neugodni mirisi, a zatim ih razgrađuje na sigurne atome i molekule vode. Uređaj sadrži i deodorirajući filtar od titana, srebrni filtar protiv alergena i standardni filtar za zrak.

Pametno upravljanje: Korisnici nove Daikin Emure mogu uživati u mogućnosti upravljanja jedinicom s vlastita dlana ili pomoću smart home asistenta (Google Assistant ili Amazon Alexa). Aplikacija Daikin Onecta također im omogućuje postavljanje programa za jedinicu, upravljanje temperaturom i načinom rada te pristup izvješćima o potrošnji energije.

Napredan protok zraka: Karakteristike kao što je Coanda efekt koriste posebno dizajnirane lamele kojima se osigurava maksimalni doseg protoka zraka čak i u većim prostorijama. Pored Coanda efekta, inteligentni termalni senzor skenira prisutnost u prostoriji i temperaturu zraka te signalizira jedinici da usmjeri protok zraka dalje od osoba u prostoriji ili da usmjeri protok zraka prema područjima s neujednačenom temperaturom zraka. 

 

Daikin Emura 3. Autorska prava na fotografije: Daikin Europe

Ekološka osviještenost  

Energetski učinkovita: Daikin Emura projektirana je za rad tijekom svakog godišnjeg doba kako bi pružila udobnosti tijekom cijele godine sa sezonskom učinkovitošću sve do razreda A+++ za grijanje i hlađenje, što dovodi do smanjenog negativnog utjecaja na okoliš i većih ušteda u troškovima za potrošnju energije. 

Upotreba radne tvari R.32: Zbog svog nižeg potencijala globalnog zagrijavanja (GWP), R-32 je poznata tvar u industriji klimatizacije, sinonim za visoku učinkovitost i pojednostavljenje ponovne upotrebe uz održavanje i poboljšanje standarda koje su postavile prethodne generacije radnih tvari.

Nova Daikin Emura bit će od travnja 2022. dostupan u svim glavnim Daikin prodavaonicama i partnerima u srednjoj i istočnoj Europi. Za sve koji žele saznati više o novoj Daikin Emuri i putem virtualnog pregleda vidjeti kako bi se jedinica mogla vizualno uklopiti interijer, potrebno je samo preuzeti aplikaciju Daikin 3D. 

 

Dvije prestižne nagrade

Daikin Emura 3 nagrađena je za dizajn: reddot Product Design Award 2022 i  iF Design Award 2022.  – obje nagrade ističu izvanredne inovacije uređaja.

Više informacija: Daikin Emura

Daikin Airconditioning Central Europe
Tvrtka Daikin Airconditioning Central Europe osnovana je 1999. sa sjedištem u Beču u Austriji. Portfelj tvrtke sastoji se od proizvoda i rješenja za grijanje, hlađenje, ventilaciju, klimatizaciju i rashlađivanje. Više od 450 stručnjaka vodi naše usluge prije kupnje, tijekom kupnje i nakon kupnje u 16 zemalja diljem srednje i istočne Europe, u Austriji, Albaniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Kosovu, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Moldaviji, Poljskoj, Rumunjskoj, Srbiji, Slovačkoj i Sloveniji.
Daikin Europe N.V.
Daikin Europe N.V., matično društvo tvrtke Daikin Central Europe, jedan je od glavnih europskih proizvođača klimatskih uređaja, dizalica topline i opreme za rashlađivanje s približno 10 000 zaposlenika u Europi i 14 velikih proizvodnih pogona u Belgiji, Češkoj, Njemačkoj, Italiji, Turskoj, Austriji i Ujedinjenoj Kraljevini. Daikin je poznat diljem svijeta po svojem inovativnom pristupu razvoju proizvoda, kao i po kvaliteti koja nema premca i svestranosti integriranih rješenja. Na temelju iskustva u projektiranju i proizvodnji tehnologija grijanja i hlađenja duljom od 90 godina, Daikin zauzima vodeći položaj na tržištu tehnologije dizalica topline. Daikin VRV i Daikin Altherma najprodavaniji su sustavi dizalica topline u Europi, s više od 500 000 dosad isporučenih sustava.

Saznajte više

  • Daikin Altherma 3 H MT – the perfect solution for boiler replacement and comfortable heating of new houses

    Altherma 3 H MT, the brand new Daikin mid-temperature hydro-split heat pump, is available now in 16 markets in Central and Eastern Europe. First and foremost designed to replace gas or oil boilers in houses built since 1990 where fossil heating systems are still very common, it is also a perfect solution for new residential buildings. The unit comes as a range extension to the Daikin Altherma 3 H HT and is an important step forward towards the market leaders vision to install a heat pump in every European home.
  • Institut Pasteur de Lille potvrđuje učinkovitost Daikin pročistači zraka protiv respiratornih virusa

    Brussels, srpanj 2021. - ugledni francuski laboratorij Institut Pasteur de Lille je na temelju provedenih ispitivanja utvrdio da Daikin pročistači zraka uklanjaju više od 99,98 % ljudskog koronavirusa HCoV-229E u 2,5 minute.

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pročitajte naše novosti

Pročitajte naš blog

Nadahnite se našim referencama

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?