Pelud

Uživajte u zraku bez peludi

U proljeće i ljeto naši vrtovi procvjetaju životom. Iako to lijepo izgleda, može uzrokovati loš osjećaj kod ljudi koji pate od sezonskih astmi i alergija povezanih s peludi, poput peludne groznice. Što je pelud i kako možemo obitelj zaštititi od njegovog mogućeg utjecaja?

Što je pelud?

Pelud su čestice sitne gotovo kao prašina, tj. mikrospore koje se prenose se s jedne biljke na drugu, a taj proces dovodi do oplodnje i stvaranja nove biljke. Sa zagrijavanjem i rastom temperature, raste i proizvodnja peludi, uzrokujući različite simptome kod osoba osjetljivih na pelud, uključujući kihanje, crvenilo, svrbež i suzenje očiju kao i začepljenost, svrbež, ili curenje nosa.

 

Sezona peludi

Sezona peludi traje od ranog proljeća pa sve do kraja jeseni, a čine ju tri glavne vrste peludi:

  • Pelud trave:Glavni krivac za astmu i alergije povezane s peludii može uzrokovati izuzetno jake reakcije. Pelud trave utječe na ljude od ožujka do listopada.
  • Pelud s drveća:Iako se različite vrste peludi drveća pojavljuju u različito doba godine, obično predstavljaj u problem samo od veljače do lipnja.
  • Pelud korova:Pelud korova najčešće uzrokuje peludnu groznicu. Najviše prevladava ljeti i u ranu jesen.

 

Zaštitite svoju obitelj s Daikin pročistačima zraka

Daikin pročistači zraka savršen su način da osigurate čistiji, zdraviji zrak u unutarnjem prostoru i smanjite negativan učinak peludi na vaše zdravlje.

Daikin pročistači zraka također:

· Smanjuju simptome astme i alergije uklanjanjem čestica prašine i peludi iz zraka.

· Održavaju zdravlje filtriranjem bakterija i virusa u zraku, uključujući uklanjanje 99,98% humanog koronavirusa HCoV-229E prema Institut Pasteur de Lille.

· Unose vlagu u zrak kada je previše suh i pomažu da naša koža i sluznica ostanu zdrave.

· Razgrađuju neugodne mirise tako da vaš dom uvijek miriše svježe i čisto.

 

A4-Pollen-Tabel_02-optimised.jpg

Istražite naše pročistače zraka

Banner_MC55W.jpg

Pročistač zraka s tehnologijom Streamer

Naša tehnologija Streamer filtrira čestice iz zraka koje često mogu biti vrlo opasne po zdravlje.

Banner_MCK55W.jpg

Pročistač zraka Ururu sa Streamerom

Daikin Ururu pročistač zraka pročišćuje i ovlažuje zrak u vašem domu. Jednostavno povremeno napunite spremnik od 2,7 l i on će ovlaživati prostoriju sa maksimalnom količinom vlage od 500 ml/s.