Skip to main content

Product launch

Upoznajte Daikin dizalice topline nove generacije na međunarodnom sajmu ISH 2023

Press release, siječanj 2023.

Daikin Europe N.V. poziva vas da otkrijete dizalice topline zrak-voda nove generacije na sajmu ISH 2023, vodećem svjetskom sajmu sustava za grijanje, ventilaciju i klimatizaciju. Serija Daikin Altherma 3, vodeća na tržištu, promijenila je standard za dizalice topline. Nova serija Daikin Altherma 4 predstavlja dodatne pomake u tom smjeru, a njezina dostupnost na tržištu predviđena je od 2024. godine nadalje. Daikin će također predstaviti svoj novi program podrške i savjetovanja za instalatere za cijelu Europu s ciljem daljnjeg pružanja odgovarajućeg i kvalitetnog osposobljavanja kako bi se osigurao neometan rad postavljenih uređaja tijekom cijelog uporabnog vijeka proizvoda.

Bruxelles, siječanj 2023. – „Ovom novom serijom još jednom u velikoj mjeri mijenjamo standarde na tržištu, prije svega stavljajući dekarbonizaciju grijanja u prvi plan. Novim pomacima korisnicima i instalaterima omogućujemo bezbrižnost te da se dobro osjećaju u svojim domovima i u poslu koji obavljaju. Naše dizalice topline sadrže tehnologiju „Feel Good Technology“, koja je u središtu naše vizije za ISH 2023”, izjavio je Patrick Crombez, generalni direktor Odjela za grijanje i obnovljive izvore energije za Daikin Europe

Na sajmu ISH 2023, Daikin Europe predstavit će svoje dizalice topline nove generacije, Daikin Altherma 4. Proteklih mjeseci Daikin Europe neprestano ulaže u razvoj proizvoda te proizvodne pogone u cijeloj Europi. Prošle godine najavljen je projekt izgradnje potpuno nove tvornice dizalica topline u Poljskoj, koja bi trebala započeti s proizvodnjom sredinom 2024. Prvi konkretni rezultati navedenih ulaganja bit će vidljivi na sajmu ISH 2023, gdje će biti predstavljena nova serija dizalica topline Daikin Altherma 4. 

ISH 2023

Daikin Altherma 4. generacije bit će predstavljene na sajmu ISH 2023

Inovativni asortiman nadovezuje se na uspjeh Daikin Altherme 3, koja je predstavljala pravu revoluciju na tržištu dizalica topline. Dizalice topline zrak-voda nove generacije na samom su čelu progresivnih pomaka u europskoj industriji u čijem se središtu nalazi dekarbonizacija grijanja na učinkovit, siguran i ugodan način, a na tržištu će se pojaviti od 2024. godine.

Novi će asortiman sadržavati posebno razvijene dijelove koji će poboljšati učinkovitost, povećati fleksibilnost u primjeni te istodobno zaštititi sve faze ciklusa uporabe proizvoda. Riječ je o pametnom rješenju za svaki dom zahvaljujući novom upravljaču osjetljivom na dodir te sustavima praćenja i otklanjanja poteškoća na daljinu. Rješenje je kompatibilno sa sustavima za automatizaciju doma te upravljanje energijom u domu koje su razvili drugi proizvođači. Novi namjenski izrađeni dijelovi te sveobuhvatan program obuke pružaju instalaterima i svim drugim dionicima da se oslone na učinkovitost, sigurnost i bezbrižnost koju ovi proizvodi osiguravaju tijekom cijelog svog vijeka uporabe: uključujući prijevoz, skladištenje, ugradnju, servisiranje i odlaganje proizvoda, omogućujući im da osjete sve prednosti patentirane tehnologije Feel Good Technology, kao i kod svih drugih proizvoda tvrtke Daikin. 

Najbolji izbor radnih tvari za različite primjene

Daikin će i dalje nuditi širok raspon proizvoda s radnom tvari R32. Međutim, na temelju nadolazeće velike potražnje za dizalicama topline u kontekstu plana REPowerEU u kombinaciji s postupnim smanjenjem upotrebe fluorougljikovodika (HFC) u Europi, Daikin će na tržištu dodatno ponuditi novi asortiman dizalica topline zrak-voda s radnom tvari R454C. Navedena radna tvar s nižim potencijalom globalnog zagrijavanja (GWP) od 148 nudi širok raspon mogućnosti ugradnje, što je čini prikladnom za različite vrste stambenih struktura diljem Europe.

Nadalje, kod ugradnje gdje se cijeli krug radne tvari nalazi u vanjskom prostoru te ako je isto moguće s obzirom na aspekt sigurnosti, neki asortimani proizvoda bit će isporučeni s radnom tvari R290, čiji je potencijal globalnog zagrijavanja 3. U skladu s postupcima poduzetim kod drugih radnih tvari, Daikin će i kod jedinica s radnom tvari R290 također poduzeti posebne sigurnosne mjere koje se odnose na ukupni vijek uporabe opreme.

Kao i dosad, Daikin se obvezuje upotrijebiti onu radnu tvar koja u najvećoj mjeri odgovara primjeni te potrebama kupca, uzimajući u obzir sigurnost, ekonomičnost, energetsku učinkovitost i utjecaj na okoliš kako bi došao do najbolje uravnoteženog izbora radne tvari. 

Mijenjanje standarda na tržištu

„Svi razlozi koji se ovdje navode odraz su temeljitih istraživanja koja stoje iza razvoja najnovije tehnologije dizalica topline. Pozivamo sve instalatere i dionike da posjete sajam ISH 2023 i pogledaju našu novu generaciju Daikin Altherma 4. Pokrenuli smo revoluciju na tržištu dizalica topline vrhunskim dizajnom vanjskih jedinica i proizvodnjom tople vode visoke temperature aktualne serije Daikin Altherma 3. Ovom novom serijom još jednom značajno mijenjamo tržišni standard, osiguravajući da smo uzeli u obzir cijeli ciklus uporabe proizvoda, od proizvodne jedinice do kraja uporabnog vijeka. Navedenim pristupom stavljamo sigurnost u prvi plan, što za posljedicu ima ne samo posebne odlike dizajna jedinica, već i jamstvo da sve zainteresirane strane mogu pristupiti kompletnim informacijama i dobiti odgovarajuću obuku, bilo da je riječ o instalaterima, trgovcima na veliko, investitorima u razvoj nekretnina ili konzultantima. Nastojimo maksimizirati udobnost krajnjeg korisnika, istovremeno osiguravajući sigurno okruženje za sve. Također nastavljamo suradnju s drugim proizvođačima dizalica topline kako bismo osigurali uvođenje i provedbu sigurnosnih normi na razini cijele industrije”, nastavio je Crombez

Razvoj mreže instalatera

Osim uvođenja nove generacije dizalica topline zrak-voda, Daikin također visoko postavlja ljestvicu uvođenjem programa podrške i savjetovanja za cijelu Europu u čijem su središtu profesionalnost, kvaliteta i sigurnost instalatera. Nova mreža temelji se na Daikinovoj tradiciji snažne i europske mreže visoko profesionalnih instalatera i tehničara. Mreža će biti otvorena i za nove instalatere.

Program će omogućiti zajednici instalatera da u potpunosti upravlja različitim (stambenim) tehnologijama dizalica topline, uključujući i nadolazeću seriju Daikin Altherma 4. Uzima u obzir odabir primjene, razvoj vještina i iskustvo u postavljanju. Cilj je programa pružiti odgovarajuću i kvalitetnu obuku kako bi ugrađene jedinice tijekom cijelog uporabnog vijeka radile glatko i na siguran način. Provedba programa podupire našu namjeru da neprestano podižemo razinu sigurnosti cijele industrije. Time se instalateru i krajnjem korisniku omogućuje bezbrižnost te se povećava zadovoljstvo korisnika. 

 

Crombez nadalje navodi: „Zahvaljujući našoj europskoj mreži izrazito profesionalnih instalatera i našim inovativnim tehnologijama dizalica topline, našim krajnjim korisnicima jamčimo kvalitetu i bezbrižnost. Smatramo da je novi program oznaka povjerenja: instalateri uživaju u sveobuhvatnoj obuci, podršci i savjetovanju o detaljima našeg asortimana, čime kupcima pružaju visokokvalitetnu instalaciju, puštanje u rad i brigu nakon prodaje. Riječ je o iskustvu koje jamči dobar osjećaj, a krajnji korisnici primijetit će prednosti upotrebe naše tehnologije Feel Good Technology u svojim domovima. Pozivamo sve instalatere da se pridruže programu i stvore sinergiju između vlastitog iskustva i Daikinovog kolektivnog znanja i iskustva.”

Ovdje saznajte više o temi „Feel Good Technology” tijekom ISH-a. Daikin Europe izlagat će na sajmu ISH (štand E41, hala 12.0, sajmište Messe Frankfurt, Frankfurt na Majni) od 13. do 17. ožujka 2023.

Opće informacije
 
Daikin Europe N.V.
Daikin Europe N.V. podružnica je Daikin Industries Ltd. i vodeći snabdjevač tehnologije za grijanje, hlađenje, ventilaciju, pročišćavanje zraka i rashladnu tehniku. Kompanija dizajnira, proizvodi i prodaje širok portfolio opreme, kao i prilagođena rješenja za stambene, komercijalne i industrijske svrhe u Europi, na Bliskom istoku i u Africi. Danas Daikin Europe N.V. ima preko 12.000 zaposlenih u više od 65 subjekata. Ima 12 glavnih proizvodnih pogona lociranih u Belgiji, Češkoj, Njemačkoj, Italiji, Španiji, Turskoj, Austriji i Velikoj Britaniji. Daikin Europe Group ima sjedište u Ostendeu, Belgija. Kompanija je osnovana 1972. godine, a proizvodnja u Evropi počela je 1973. godine.
 
Daikin Industries Ltd.
Daikin Industries Ltd. sa središtem u Osaki, Japan, zapošljava oko 89 000 ljudi širom svijeta i dosegao je prodaju od 23,7 milijardi eura u fiskalnoj godini 2021. (1. travnja 2021. – 31. ožujka 2022.). Kompanija je globalni tržišni lider kad su u pitanju dizalice topline i sustavi klima-uređaja, kao i filtriranje zraka. Daikin Industries Ltd. jedini je proizvođač klima-uređaja na svijetu koji u svojim pogonima razvija i proizvodi sve važne komponente poput rashladnih tvari, kompresora i elektronike.
 
Kontakt za medije u Daikin Europe
Sofie Sap – T.: +32 472 580 482 Mail: sap.s@daikineurope.com
Daisuke Kakinaga – T.: +32 465 462 321 Mail: kakinaga.d@bxl.daikineurope.com

Saznajte više

  • emura

    Daikin - Klima uređaji su dizalice topline

    Klimatizacijski uređaji su dizalice topline. Kako klimatizacijski sustavi mogu igrati ključnu ulogu u smanjenju potrošnje plina ove zime. #pr2226
  • Daikin Europe proširuje kapacitet proizvodnje dizalica topline u Češkoj

    Daikin Europe N.V. najavio je ulaganje od 50 milijuna eura u tvornicu dizalica topline u Brnu, u Češkoj. Time će dodatno pojačati svoj europski proizvodni kapacitet kako bi se zadovoljila rastuća potražnja za održivim rješenjima grijanja i pridonijelo prijeko potrebnoj energetskoj tranziciji. Peterostrukim povećanjem proizvodnog kapaciteta do 2025. želi se zadovoljiti rastuća potražnja za dizalicama topline na europskom tržištu. Najnovijim ulaganjem Daikin Europe u Daikin Device Czech Republic stvorit će se najmanje 500 novih radnih mjesta u regiji Brno, koja će biti popunjena prije 2025. #pr2225

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pročitajte naše novosti

Pročitajte naš blog

Nadahnite se našim referencama

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?