Skip to main content

Pružanje učinkovitih rješenja u okviru projekta obnove koji uključuje bolnicu

Tvrtka Daikin je nedavno isporučila rashladne uređaje za španjolski projekt obnove koji je uključivao bolnicu. Projekt je izveden u sklopu programa koji ima za cilj poboljšati energetsku učinkovitost zgrade i smanjiti njezin utjecaj na okoliš.

 

Proizvodi 

2x EWWH-VZ

1x EWAH-TZ

Ukupni učin hlađenja: 4 MW

 

Rješenje

Za ovaj projekt tvrtka Daikin je osigurala 3 rashladna uređaja s inverterskim vijčanim kompresorom, dva vodom hlađena rashladna uređaja i jedan zrakom hlađeni rashladni uređaj za zamjenu starih neinverterskih jedinica u HVAC sustavu bolnice. Zahvaljujući ugradnji naprednije tehnologije, Daikin je ispunio ciljeve učinkovitosti, pomažući u postizanju uštede energije, smanjenju operativnih troškova i smanjenju emisije CO2 za 25%.

Ovdje pročitajte više o Daikin jednovijčanom kompresoru

Za postizanje ovih ciljeva, projekt je zahtijevao ekološki HVAC koncept. Rješenje su bili Daikin rashladni uređaji s radnom tvari R-1234ze HFO koji su postavili novi standard za ekološki prihvatljive sustave hlađenja jer imaju GWP (potencijal globalnog zagrijavanja) 200 puta niži od R-134a. Ciljevi energetske učinkovitosti postignuti su kombiniranjem radane tvari R-1234ze s Daikinovom tehnologijom jednovijčanih kompresora.

Ovdje pročitajte više o pogodnostima korištenja R-1234z

 

Šira slika

Osim energetske učinkovitosti, pouzdanost je bila još jedan vrlo važan aspekt budući da su rashladni uređaji također trebali osigurati hlađenje laboratorija i tehničke opreme. Dakle, pouzdano rješenje bilo je temeljno kako bi se osigurao komfor pacijenata i procesne potrebe bolnice.

Daikin tehnologija invertera s vijčanim kompresorom definitivno je pomogla u pouzdanosti. Tvrtka Daikin ima povijest vodstva u području rashladnih uređaja s jednovijčanim kompresorom, koji su već 20 godina instalirani diljem svijeta.

U usporedbi sa standardnim vijčanim kompresorom, Daikin jednovijčani kompresor, koristi jedan glavni vijčani spoj s dvostrukim zvjezdastim rotorima kako bi proizveo cikluse kompresije u skladu s volumenom. Zbog glavnog rotora, koji je uravnotežen u radijalnom i u aksijalnom smjeru, ležaj kompresora ima iznimno visoku pouzdanost. Stoga ima dulji vijek trajanja. Nadalje, Daikin jednovijčani kompresor ima samo tri pokretna dijela što smanjuje mogućnost kvara i zadržava niskim pogonske troškove.

 

Srodni članci

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pročitajte naše novosti

Pročitajte naš blog

Nadahnite se našim referencama

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?