Skip to main content

Daikin niskotemperaturne dizalice topline

Pronađi rješenje za Daikin niskotemperaturnu dizalicu topline zrak-voda za grijanje, hlađenje i pripremu tople vode prema potrebama svojeg doma.

Dizalice topline su cjeloviti i svestrani sustavi grijanja, hlađenja i proizvodnje tople vode.

Izvrsna učinkovitost, ekološki prihvatljiva tehnologija, brojne mogućnosti povezivanja na grijaća tijela mogu dovesti do značajnih ušteda na godišnjim računima za energiju, smanjiti ugljični otisak i zadovoljiti sve potrebe za grijanjem, hlađenjem i toplom vodom.

Potpuna integracija

Niskotemperaturne toplinske pumpe mogu se povezati s s gotovo svakim grijaćim i rashladnim tijelom te sustavima tople vode, čime nastaje savršeno okruženje u cijelom domu bez obzira na godišnje doba.

Niski troškovi energije

Za svaki kilovat električne energije utrošen u dizalici topline proizvede se 3-4 kilovata obnovljive energije iz zraka, što rezultira povećanjem učinkovitosti od 300-400%.

Niže emisije

Dizalica topline ne proizvodi lokalne emisije, a kada je spojena na ekološki prihvatljiv izvor energije, može osigurati rad bez emisija tijekom cijelog životnog vijeka.

Dugi vijek trajanja

Toplinske pumpe najčešće treba održavati-servisirati jednom godišnje, a redovito održavanje može lako produžiti njihov vijek trajanja na više od 10 godina.

Niskotemperaturne dizalice topline

Rješenja za svaki tip doma

Bilo da se radi o starijem domu, novom domu, zelenom domu ili velikoj renovaciji, visokotemperaturne Daikin dizalice topline dolaze u različitim veličinama, stilovima (npr. podne ili zidne) i funkcijama koje olakšavaju pronalaženje odgovarajućeg rješenja za tvoj dom, raspoloživi prostor i potrebe.

Daikin Altherma 3 R niskotemperaturna dizalica topline zrak-voda_unutarnja podna jedinica s integriranim spremnikom za toplu vodu_vanjska jedinica

Daikin Altherma 3 R

Podna jedinica s ugrađenim spremnikom tople vode

Sve u jednom: Upravljanje grijanjem, hlađenjem i toplom vodom sa samo jednim uređajem.

Dvozonski model: Nezavisno upravljanje temperaturom u dvije odvojene zone.

Pametno upravljanje: Upravljanje radom putem aplikacije Onecta ili upravljanje glasovnim naredbama pomoću Google Assistant i Amazon Alexa

 

Savršen izbor ako:

 • Želiš jedno rješenje za grijanje, hlađenje i toplu vodu u svom domu
 • Već imaš ili namjeravaš imati podno grijanje.
 • Tražiš dugoročan i pouzdan sustav s minimalnim potrebama za servisiranjem i održavanjem.
Daikin Altherma 3 R ECH2O niskotemperaturna dizalica topline zrak-voda unutarnja jedinica s ugrađenim spremnikom tople vode i vanjskom jedinicom

Altherma 3 R ECH2O

Samostojeća jedinica s integriranim akumulatorom topline

Može se spojiti na Smart-Grid sustav: učinkovito skladišti toplinsku energiju za grijanje i hlađenje prostorija i proizvodnju tople vode.

Princip svježe vode: zajamčena higijenska voda s dodatnom zaštitom od legionele, budući da se voda zagrijava dok prolazi kroz jedinicu.

Bivalentni model: Mogućnost kombiniranja s dodatnim izvorima topline za veću učinkovitost i manju potrošnju energije.

 

Idealan izbor ako:

 • Već imaš ili planiraš ugraditi solarne panele u svom domu
 • Želiš ekološki dom koji maksimizira energetsku učinkovitost
 • Već imaš ili namjeravaš koristiti dodatne izvore topline
Daikin Altherma 3 R W niskotemperaturna dizalica topline zrak-voda_unutarnja zidna jedinica_vanjska jedinica

Altherma 3 R W

Zidna jedinica

Potpuno kompaktan: Idealan izbor za domove s ograničenim prostorom za instalaciju

Fleksibilno povezivanje: Može se s lakoćom spojiti na spremnik za potrošnu toplu vodu ili toplinski spremnik

Pametno upravljanje: Upravljanje radom putem aplikacije Onecta ili glasovno upravljanje pomoću Google Assistant i Amazon Alexa

 

Savršeno rješenje ako:

 • Već imaš (kompatibilni) spremnik za toplu vodu
 • Imaš ograničen prostor ili želiš svoje jedinice smjestiti na diskretno mjesto
 • Želiš zamijeniti postojeći kotao
Daikin Altherma 3 M niskotemperaturna dizalica topline zrak-voda_vanjska monoblok jedinica

Altherma 3 M

Vanjska monoblok jedinica

Odvojena vanjska jedinica: jedna vanjska jedinica u potpunosti zadovoljava sve potrebe za grijanjem i potrošnom toplom vodom

Svestrano povezivanje: Mogućnost vrlo jednostavnog povezivanja na grijaća ili rashladna tijela i sustave tople vode

Pametno upravljanje: Upravljanje radom putem aplikacije Onecta ili glasovno upravljanje pomoću Google Assistant i Amazon Alexa

 

Savršeno rješenje ako:

 • Imaš ograničen prostor ili ne želiš promjene u interijeru
 • Već imaš sustav za toplu vodu (koji je kompatibilan)
 • Već imaš ili namjeravaš ugraditi podno grijanje

Kombinacije niskotemperaturnih dizalica topline i grijaćih tijela

Daikin visokotemperaturne dizalice topline dizajnirane su na način da se mogu kombinirati s različitim grijaćim tijelima kako bi zadovoljile sve potrebe: grijanje, hlađenje, topla voda, ventilacija ili sve zajedno.

Podno grijanje u kombinaciji s niskotemperaturnom dizalicom topline

Podno grijanje

Kombinacija podnog grijanja s niskotemperaturnom dizalicom topline izuzetno štedi prostor, učinkovita je i osigurava ravnomjernu raspodjelu temperature u cijelom domu.

Ventilokonvektori u kombinaciji s niskotemperaturnom dizalicom topline

Ventilokonvektori

Jedan od najboljih načina za spajanje toplinske pumpe. Daikin ventilokonvektori rade na sličan način kao i klasični radijatori uz dodatnu funkciju hlađenja i dovoda svježeg zraka.

Niskotemperaturni radijatori u kombinaciji s niskotemperaturnom dizalicom topline

Niskotemperaturni radijatori

Troše oko 30% manje energije i rade na nižim temperaturama (između 45°C i 55°C) od starijih radijatora (između 70°C i 80°C).

Solarni paneli u kombinaciji s niskotemperaturnom dizalicom topline zrak-voda

Solarni paneli

Dugoročno nude dodatnu energetsku učinkovitost, smanjuju račune za energiju i ograničavaju utjecaj na okoliš.

Spremnici tople vode u kombinaciji s niskotemperaturnom dizalicom topline zrak-voda

Spremnici tople vode i spremnici za akumuliranje topline

Za uređaje koji nisu integrirani. U Daikinovoj ponudi nalazi se sustav bez tlaka za nove domove ili solarni sustav pod tlakom za postojeće domove.

Ne znaš otkud krenuti? 

Dozvoli nam da pomognemo

Ispuni obrazac i u kratkom roku će te kontaktirati stručna osoba. Tijekom konzultacija o procjeni potreba imat ćeš priliku razgovarati o svojim planovima i pitanjima.

Za više korisnih sadržaja posjeti našu stranicu "Home Solutions" gdje možeš saznati više o grijanju, grijanju klima uređajima i toplinskim pumpama.

Često postavljana pitanja

Dizalica topline svojevrsni je „posrednik“ koji s lakoćom može upravljati potrebama vašeg doma za grijanjem, hlađenjem i toplom vodom na način da na njega priključite različita tijela poput sustava podnog grijanja, konvektora dizalice topline i spremnika za potrošnu toplu vodu.

Dizalica topline je u stvari tehnologija koja prenosi toplinu s jednog medija na drugi, ona koristi energiju iz određenog izvora (zrak, zemlja, voda) i isporučuje je na drugo mjesto na željenoj ili potrebnoj temperaturi. I hladnjak radi na principu toplinske pumpe, koja "pumpa" toplinu iz unutarnjih komora u vanjski prostor, čime se smanjuje toplina iznutra.

Dizalice topline mogu se kombinirati s raznim grijaćim tijelima. Dizalica topline zrak-voda također znači da radi i s drugim "vodenim" sustavima, kao što su: podno grijanje, konvektori toplinske pumpe i niskotemperaturni radijatori.

Ovisno o vrsti dizalice topline koju odaberemo, možemo je kombinirati sa spremnikom tople vode ili toplinskim spremnikom (ako odaberemo neintegrirani model) za proizvodnju tople vode za kućanstvo ili čak sa solarnim pločama kako bi dizalica topline bila još isplativija i energetski učinkovitija.

Pojam niske odnosno visoke temperature odnosi se na temperaturu vode koja napušta sustav i ulazi u grijaća tijela. Niskotemperaturne dizalice topline prvenstveno su dizajnirane za sustave kojima nije potrebna temperatura vode viša od 45 °C, odnosno za konvektore dizalice topline i za podno grijanje. Visokotemperaturne dizalice topline predviđene su za starije radijatore koji zahtijevaju više temperature vode, ponekad i do 70°C.