Skip to main content

Daikin rješenja za visokotemperaturne dizalice topline zrak-voda

Otkrij Daikin visokotemperaturne dizalica topline zrak-voda za grijanje, hlađenje i potrošnu toplu vodu.

Dizalice topline su cjeloviti i svestrani sustavi grijanja, hlađenja i proizvodnje tople vode.

Izvrsna učinkovitost, ekološki prihvatljiva tehnologija, brojne mogućnosti povezivanja na grijaća tijela mogu dovesti do značajnih ušteda na godišnjim računima za energiju, smanjiti ugljični otisak i zadovoljiti sve potrebe za grijanjem, hlađenjem i toplom vodom.

Potpuna integracija

Visokotemperaturne dizalice topline možemo spojiti s gotovo svakim grijaćim i rashladnim tijelom te sustavima tople vode, čime nastaje savršeno okruženje u cijelom domu bez obzira na godišnje doba.

Niski troškovi energije

Za svaki kilovat električne energije utrošen u dizalici topline proizvede se 3-4 kilovata obnovljive energije iz zraka, što rezultira povećanjem učinkovitosti od 300-400%.

Niže emisije

Dizalica topline ne proizvodi lokalne emisije, a kada je spojena na ekološki prihvatljiv izvor energije, može osigurati rad bez emisija tijekom cijelog životnog vijeka.

Dugi vijek trajanja

Dizalice topline najčešće treba održavati-servisirati jednom godišnje, a redovito održavanje može lako produžiti njihov vijek trajanja na više od 10 godina.

Visokotemperaturne dizalice topline

Rješenja za svaki tip doma

Bilo da se radi o starijem domu, novom domu, zelenom domu ili velikoj renovaciji, visokotemperaturne Daikin dizalice topline dolaze u različitim veličinama, stilovima (npr. podne ili zidne) i funkcijama koje olakšavaju pronalaženje odgovarajućeg rješenja za tvoj dom, raspoloživi prostor i potrebe.

Daikin Altherma 3 H HT visokotemperaturna dizalica topline zrak-voda unutarnja samostojeća jedinica s integriranim spremnikom za toplu vodu vanjska jedinica

Daikin Altherma 3 H HT

Podna jedinica s ugrađenim spremnikom tople vode

Sve u jednom: Upravljanje grijanjem, hlađenjem i toplom vodom sa samo jednim uređajem.

Dvozonski model: Nezavisno upravljanje temperaturom u dvije odvojene zone.

Pametno upravljanje: Upravljanje radom putem aplikacije Onecta ili upravljanje glasovnim naredbama pomoću Google Assistant i Amazon Alexa.

 

Savršen izbor ako:

 • Želiš nadograditi svoj postojeći sustav grijanja ili trebaš zamijeniti kotao
 • Želiš prijeći na jedinstveno rješenje za upravljanje grijanjem, hlađenjem i toplom vodom
 • Već imaš ili planiraš ugraditi radijatore
 • Tražiš dugoročan i pouzdan sustav s minimalnim potrebama za servisiranjem i održavanjem
Daikin Altherma 3 H HT ECH2O visokotemperaturna dizalica topline zrak-voda unutarnja samostojeća jedinica s integriranom toplinskim spremnikom vanjska jedinica

Altherma 3 H HT ECH2O

Podna jedinica s integriranim spremnikom topline

Može se spojiti na Smart-Grid sustav: učinkovito skladišti toplinsku energiju za grijanje i hlađenje prostorija i proizvodnju tople vode.

Princip svježe vode: zajamčena higijenska voda s dodatnom zaštitom od legionele, budući da se voda zagrijava dok prolazi kroz jedinicu.

Bivalentni model: Mogućnost kombiniranja s dodatnim izvorima topline za veću učinkovitost i manju potrošnju energije.

 

Savršen izbor ako:

 • Već imaš ili planiraš ugraditi solarne panele u svom domu
 • Želiš ekološki dom koji maksimizira energetsku učinkovitost
 • Već imaš ili namjeravaš koristiti dodatne izvore topline
 • Tražiš dugotrajan sustav s minimalnim potrebama za servisiranjem i održavanjem
Daikin Altherma 3 H HT W visokotemperaturna dizalica topline zrak-vod unutarnja zidna jedinica vanjska jedinica

Daikin Altherma 3 H HT W

Zidna jedinica

Potpuno kompaktan: Idealan izbor za domove s ograničenim prostorom za instalaciju

Fleksibilno povezivanje: Može se s lakoćom spojiti na spremnik za potrošnu toplu vodu ili toplinski spremnik

Pametno upravljanje: Upravljanje radom putem aplikacije Onecta ili glasovno upravljanje pomoću Google Assistant i Amazon Alexa

 

Savršeno rješenje ako:

 • Već imaš (kompatibilni) spremnik za toplu vodu
 • Imaš ograničen prostor ili želiš svoje jedinice smjestiti na diskretno mjesto
 • Želiš zamijeniti postojeći kotao
 • Već imaš radijatore ili ih planiraš ugraditi

Kombinacije niskotemperaturnih dizalica topline i grijaćih tijela

Daikin visokotemperaturne dizalice topline dizajnirane su na način da se mogu kombinirati s različitim grijaćim tijelima kako bi zadovoljile sve potrebe: grijanje, hlađenje, topla voda, ventilacija ili sve zajedno.

Podno grijanje u kombinaciji s visokotemperaturnom dizalicom topline

Podno grijanje

Kombinacija podnog grijanja s visokotemperaturnom dizalicom topline je učinkovito rješenje koje štedi prostor i može osigurati ujednačenu temperaturu u cijelom domu.

Ventilokonvektori u kombinaciji s visokotemperaturnom dizalicom topline

Ventilokonvektori

Jedan od najboljih načina za spajanje toplinske pumpe. Daikin ventilokonvektori rade na sličan način kao i klasični radijatori uz dodatnu funkciju hlađenja i dovoda svježeg zraka.

Visokotemperaturni radijatori u kombinaciji s visokotemperaturnom dizalicom topline

Visokotemperaturni radijatori

Tradicionalni radijatori koji se nalaze u starijim domovima ili domovima koji imaju starije sustave kotlova koji zahtijevaju visoke temperature vode (između 70°C i 80°C).

Solarni paneli u kombinaciji s visokotemperaturnom dizalicom topline zrak-voda

Solarni paneli

Dugoročno nude dodatnu energetsku učinkovitost, smanjuju račune za energiju i ograničavaju utjecaj na okoliš.

Spremnici tople vode u kombinaciji s visokotemperaturnom dizalicom topline zrak-voda

Spremnici tople vode i spremnici za akumuliranje topline

Za neintegrirane uređaje. U Daikinovoj ponudi nalazi se sustav bez tlaka za nove domove i solarni sustav pod tlakom za postojeće domove.

Ne znaš otkud krenuti?

Dozvoli nam da pomognemo

Ispuni obrazac još danas i uskoro će te kontaktirati stručna osoba. Tijekom konzultacija o procjeni potreba imat ćeš priliku razgovarati o svojim planovima i pitanjima.

Za više korisnih sadržaja posjeti našu stranicu "Home Solutions" gdje možeš saznati više o grijanju, grijanju klima uređajima i toplinskim pumpama.

Često postavljana pitanja

Dizalica topline je u stvari tehnologija koja prenosi toplinu s jednog medija na drugi, ona koristi energiju iz određenog izvora (zrak, zemlja, voda) i isporučuje je na drugo mjesto na željenoj ili potrebnoj temperaturi. I hladnjak radi na principu toplinske pumpe, koja "pumpa" toplinu iz unutarnjih komora u vanjski prostor, čime se smanjuje toplina iznutra.

Vrlo pojednostavljeno, dizalice topline može se najbolje objasniti na sljedeći način: dizalica topline radi kao neka vrsta kruga koji apsorbira toplinsku energiju iz okolnog zraka (zrak-voda) i zagrijava ili hladi vodu koja cirkulira u sustav na odgovarajuću temperaturu uz pomoć radne tvari. Radna tvar tu toplinu zatim donosi i raspoređuje u sustav grijanja, čime nastaje topli zrak u prostoru odnosno topla voda u centralnom grijanju, kao i topla voda za upotrebu u kućanstvu.

Visokotemperaturne dizalice topline mogu se kombinirati s različitim visokotemperaturnim radijatorima. Visoka temperatura odnosi se na raspon temperature izlazne vode; visokotemperaturni radijatori obično su konvencionalni radijatori. Visokotemperaturna dizalica topline zrak-voda također znači da radi s ostali "vodeni" sustavi, kao npr.: radijatori, podno grijanje i konvektori toplinske pumpe.

Ovisno o vrsti dizalice topline koju odabiremo, možemo je kombinirati sa spremnikom tople vode ili toplinskim spremnikom (ako odaberemo neintegrirani model) za proizvodnju tople vode za kućanstvo ili čak sa solarnim pločama kako bi dizalica topline bila još isplativija i energetski učinkovitija.

Pojam niske odnosno visoke temperature odnosi se na temperaturu vode koja napušta sustav i ulazi u grijaća tijela. Niskotemperaturne dizalice topline prvenstveno su dizajnirane za sustave kojima nije potrebna temperatura vode viša od 45 °C, odnosno za konvektore dizalice topline i za podno grijanje. Visokotemperaturne dizalice topline predviđene su za starije radijatore koji zahtijevaju više temperature vode, ponekad i do 70°C.