pročišćavanje zraka

Čist i kvalitetan zrak

Pročistač zraka sa 6 filtera omogućit će da udahnete punim plućima u svom domu.

Dva Daikin uređaja za pročišćavanje zraka

Institut Pasteur de Lille potvrdio je učinkovitost Daikin pročistača zraka protiv respiratornih virusa

Prema istraživanjima provedenim u laboratorijima Instituta Pasteur de Lille, Daikin pročistači zraka uklanjaju više od 99,98% humanog koronavirusa HCoV-229E u 2,5 minute*. Taj virus pripada istoj porodici kao i virus SARS-CoV-2, tj. koronavirus koji je uzrokovao pandemiju COVID-19.

Procijenjeno je i da uređaji uklanjaju 99,93 % virusa H1N1 u 2,5 minute. Riječ je o virusu koji uzrokuje gripu.

Daikin pročistači zraka dodatna su dodatna mjera u borbi protiv respiratornih bolesti. Naši kompaktni „plug-and-play“ pročistači, čija se učinkovitost postiže kombinacijom elektrostatičkog HEPA filtera visokih performansi koji hvata virus i intenzivnog izlaganja patentiranoj Daikin Flash Streamer tehnologiji koja virus razgrađuje, mogu snažno pridonijeti smanjenju rizika od prijenosa respiratornih virusa.

*Daikin uređaj MCK55WVM (komercijalni naziv MCK55W), testiran od strane Instituta Pasteur de Lille, uklanja 99,996% humanog koronavirusa HCoV-229E za 2,5 minute rada pri „turbo“ brzini u laboratorijskim uvjetima (nepropusna komora s unutarnjim volumenom 0.47 m3, bez obnove zraka). Ljudski koronavirus HCoV-229E razlikuje se od virusa odgovornog za COVID-19, SARS-CoV-2, ali pripada istoj obitelji koronavirusa.
Daikin uređaj MC55WVM (komercijalni naziv MC55W/VB), testiran od strane Instituta Pasteur de Lille, uklanja 99,98 % humanog koronavirusa HCoV-229E za 2,5 minute rada pri „turbo“ brzini u laboratorijskim uvjetima (nepropusna komora s unutarnjim volumenom 1.4 m3, bez obnove zraka). Ljudski koronavirus HCoV-229E razlikuje se od virusa odgovornog za COVID-19, SARS-CoV-2, ali pripada istoj obitelji koronavirusa.
Daikin uređaj MCK55WVM (komercijalni naziv MCK55W), testiran u Institutu Pasteur de Lille, uklanja 99,986% virusa gripe A podtipa H1N1 za 2,5 minute rada pri „turbo“ brzini u laboratorijskim uvjetima (nepropusna komora s unutarnjim volumenom 0.47 m3, bez obnove zraka).
Daikin uređaj MC55WVM (komercijalni naziv MC55W/VB), testiran od strane Instituta Pasteur de Lille, uklanja 99,93 % virusa gripe A podtipa H1N1 za 2,5 minute rada pri „turbo“ brzini u laboratorijskim uvjetima (nepropusna komora s unutarnjim volumenom 0.47 m3, bez obnove zraka).
Majka i kćerka čitaju u zdravoj sobi

Udahnite čist i kvalitetan zrak

Daikin pročistači zraka ublažavaju simptome astme i alergija uklanjanjem prašine i peludi iz zraka te se brinu za vaše zdravlje filtriranjem čestica koje se prenose zrakom.

Čista soba s regulacijom vlažnosti

Vlažnost je vrlo važna za zdravu kožu

Tanki spremnik vode pročistača zraka s funkcijom ovlaživanja obogaćuje zrak vlagom kad je on presuh, zbog čega se nećete morati boriti sa suhim dlanovima i buditi izgrebenog grla.

Majka i kćerka čitaju na kauču

Održavajte svježinu zraka

Naši pročistači zraka smanjuju neugodne mirise, tako da će vaš dom uvijek mirisati po svježini i čistoći.

1 Snažan usis

Raspoređuje zrak preko širokog područja u 3 smjera.

Ilustracija snažnog usisa

2 Učinkovito hvata onečišćenja

Učinkovito hvata prašinu i onečišćenja pomoću elektrostatičkog HEPA filtra.

Elektrostatički HEPA filtar

3 Neutralizacija

Koristi Daikin tehnologiju Streamer za razgradnju štetnih tvari koje se nalaze na filtru, putem oksidacije. *

Streamer

* Tvari uključuju viruse1, bakterije2, pelud3, spore plijesni4

Napomena:
1 Organizacija za testiranje: Istraživački centar za znanost o okolišu Kitasato; Certifikat rezultata testa 21_0026 (izdano od strane iste organizacije); Rezultat eksperimenta: 99,9% uklanja A-H1N1 virus nakon 1 sata.
2 Organizacija za testiranje: Japanski laboratoriji za istraživanje hrane. Broj testa: 15044988001-0201. Način testiranja: Priloženi pokusni komad inokuliran bakterijskom tekućinom s gornje strane filtra za skupljanje prašine ugrađenim u pročišćivač zraka i obrađeno na ispitnom području od 25 m³. Broji se broj živih bakterija nakon pet sati. Rezultati testa: Smanjeno za više od 99% u pet sati. Jedinca u testu: Testirano s MCK55S (japanski model), model ekvivalentan MCK55W seriji (turbo).
3 Različiti alergeni koji su ozračeni streamer pražnjenjem i razgrađeni proteini u alergenima su provjereni korištenjem metode ELISA, kataforezom ili elektronskim mikroskopom (Udruženo istraživanje s Wakayama Medical University). Primjer testa: ‘Pelud japanskog cedra Cryj-1’; Rezultat testa: razgrađeno i uklonjeno je 99,6% ili više u 2 sata.
4 Organizacija za testiranje: Japanski laboratoriji za istraživanje hrane. Broj testa: 204041635-001. Rezultati testa: razgrađeno i uklonjeno je 99,9% ili više spora plijesni (Caldosporium) u 24 sata.

Ilustracija funkcije ovlaživanja

Snažno ovlaživanje radi zaštite od suhoće zraka i virusa

  • Štiti kožu, grlo i nosnice od suhoće.
  • Štiti od virusa održavanjem odgovarajuće vlažnosti prostorije.
  • Održava komforne razine vlažnosti u sobi (od 40 do 60% RH)
  • Streamer eliminira bakterije na filtru za vlažnost.

Visoka učinkovitost HEPA filtra da zahvaća fine čestice prašine

Uklanja 99% čestica veličine između 0,1 μm i 2,5μm

arrow-right.png

Filtar učinkovito sakuplja prašinu s elektrostatičkim silama. Nije sklon začepljenju u usporedbi s neelektrostatičkim HEPA filtrima koji skupljaju čestice samo finoćom mrežice.

Elektrostatički se puni

Elektrostatički HEPA filtar

Uklanja 99,97% sitnih čestica 0,3 μm Vlakna filtra napunjena su statičkim elektricitetom i učinkovito sakupljaju čestice. Ne začepljuje se lako, stoga uzrokuje gubitak niskog tlaka.

arrow-right.png

Zbog toga kroz filtar može proći veća količina zraka.

VS

arrow-right.png

Filtar može pročistiti veću količinu zraka!

Elektrostatički neutralan

Neelektrostatički filter

Budući da hvata čestice oslanjajući se samo na veličinu mrežice, potrebno je mrežicu učiniti sitnijom, što olakšava začepljenje i uzrokuje gubitak visokog tlaka.

Kompaktan, učinkovit i tih zahvaljujući novoj, inovativnoj strukturi

Ilustracija strukture pročistača zraka

Istražite naše pročistače zraka

MC55W.jpg

Pročistač zraka s tehnologijom Streamer

Naša tehnologija Streamer filtrira čestice iz zraka koje često mogu biti vrlo opasne po zdravlje.

MCK55W.jpg

Pročistač zraka Ururu sa Streamerom

Daikin Ururu pročistač zraka pročišćuje i ovlažuje zrak u vašem domu. Jednostavno povremeno napunite spremnik od 2,7 l i on će ovlaživati prostoriju sa maksimalnom količinom vlage od 500 ml/s.

Certifikati i priznanja o učinkovitosti

clean-air-ururu-sarara-v2.png

Kvaliteta zraka u prostoriji, iskustvo tvrtke Daikin

Certifikati i priznanja

ECARF_logo.jpg

ECARF - Zaklada Europskog centra za istraživanje alergija

Neprofitna organizacija sa sjedištem u Berlinu, posvećena istraživanju i svijesti javnosti o alergijama.

Seal of Approval Logo PNG 150ppi.png

Certifikat britanske zaklade za alergije

Osigurava da je proizvod znanstveno testiran na učinkovitost smanjenja/uklanjanja alergena iz životnog okruženja alergičara i astmatičara ili da proizvod značajno smanjuje sadržaj alergena/ kemikalija.

PASTEUR_COLOUR Logo.JPG

Institut Pasteur de Lille

Ugledni francuski laboratorij Institut Pasteur de Lille istraživački je centar i član mreže Pasteur Institute. Obuhvaća 14 istraživačkih jedinica s više od 600 znanstvenika.