Skip to main content

Daikin Vodič o dizalicama topline

U vremenu kada društvo sa svakom novom generacijom postaje svjesnije utjecaja svakodnevnog života na okoliš, dizalice topline postale su popularno rješenje za one koje traže energetski obnovljiv i novčano prihvatljiv način za stvaranje toplog i ugodnog doma. Vlade diljem Europe predstavljaju razne natječaje i subvencije za kućanstva koje se žele orijentirati energetski prihvatljivijim opcijama. Usred neizvjesne krize energenata i nedostatka prirodnog plina, potreba za alternativnim izvorima grijanja je sve veća. Ukratko ćemo objasniti sustave i prednosti dizalica topline, a pripremili smo i detaljan Vodič za odabir i ugradnju dizalice topline. 

Daikin uređaj za mjerenje kvalitete zraka

Što su dizalice topline?

Dizalice topline sustavi su koji mogu crpiti i do 75 % energije iz obnovljivih izvora: vode, zemlje, sunca, zraka ili hibridnih izvora. Kao jeftini i ekološki čisti način temperiranja postaju sve popularniji izbor za potrebe grijanja i hlađenja doma. Osim što su dugoročno isplative, dizalice topline su i vrlo sigurne. Budući da koriste električnu energiju a ne goriva, nema opasnosti od požara. Isto tako, ne koriste plin pa nema straha od eksplozija ili trovanja. 

Koje vrste dizalica topline postoje?

Postoji nekoliko različitih tipova dizalica topline ovisno o izvoru energije/topline, a na prikladni izbor utječe vrsta nekretnine i postojećeg sustava grijanja. 

Kako funkcionira tehnologija dizalica topline?

Dizalice topline apsorbiraju toplinu iz obnovljivih izvora te reguliraju temperaturu prijenosom topline između vanjske i unutarnje jedinice. Pritom koriste manje električne energije zbog čega su izuzetno učinkovito rješenje za cjelokupne potrebe doma za grijanjem, toplom vodom, ali i hlađenjem, ovisno o vrsti dizalice topline.  

Daikin program pročistača zraka

Kako odlučiti je li dizalica topline prikladno rješenje?

Prije donošenja odluke bitno je uložiti vrijeme u istraživanje i savjetovanje, a pronalaženje pouzdanog instalatera može značajno pomoći. Svaki dom je drugačiji i ima različite instalacije, a svaka dizalica topline ima svoje prednosti. Dizalice topline su jako prilagodljive i razlikuju se po mehanici, zbog toga je potrebno uzeti vremena pri istraživanju. Kako bi istraživanje bilo jednostavno i bezbolno, pripremili smo temeljiti Vodič za odabir i ugradnju dizalice topline.  

Iako mnoge zemlje nude subvencije kako bi pomogle vlasnicima kuća uravnotežiti  
troškove, važno je uzeti u obzir da dizalice topline mogu zahtijevati znatna početna ulaganja. Subvencije, ovisno o vašoj trenutnoj stambenoj situaciji i okolnostima, mogu smanjiti troškove od 40 do 80 %.  

Instalacija dizalice topline može biti dugotrajan i izazovan proces zbog svih različitih komponenti koje uključuje. Prilikom instalacije bitno je konzultirati se s instalaterom. Dobar instalater će napraviti kućni posjet kako bi pravilno utvrdio trenutne instalacije.

Ne znaš otkud krenuti?

Dozvoli nam da pomognemo

Ispuni obrazac i u kratkom roku će te kontaktirati stručna osoba. Tijekom konzultacija o procjeni potreba imat ćeš priliku razgovarati o svojim planovima i pitanjima.

Za više korisnih sadržaja posjeti našu stranicu "Home Solutions" gdje možeš saznati više o grijanju, grijanju klima uređajima i toplinskim pumpama.

Povezani članci

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pročitajte naše novosti

Pročitajte naš blog

Nadahnite se našim referencama

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?