02_Mood_DAIKIN_Residential.jpg

Savršena klima za dobar san

Jeste li se ikada probudili sa suhim ustima i grebućim grlom? Velika je vjerojatnost da je razina vlage u vašoj spavaćoj sobi pala ispod međunarodno prihvaćenog praga za zdravu klimu u zatvorenom prostoru. Ali koji je točno taj prag? I kako stvoriti savršenu klimu za dobar san?

Zašto je važna vlažnost?

Vlažnost se odnosi na koncentraciju vodene pare u zraku. Razina vlage u vašem domu može utjecati na vaše osobno zdravlje na više načina. Pretjerano visoka vlažnost, na primjer, povezana je s većim koncentracijama alergena, dok izloženost pretjerano niskoj vlazi može uzrokovati zdravstvene probleme kao što su suha koža, svrbež očiju i grlobolja. Održavanje zdrave razine vlažnosti ključno je kako bi vaša spavaća soba bila udobno mjesto za boravak i kako biste osigurali zdrav, osvježavajući ciklus spavanja.

Koja je zdrava razina vlažnosti?

Razine vlažnosti obično se mjere relativnom vlagom, što je omjer vodene pare u zraku i količine pare koja može postojati u zraku pri danoj temperaturi. Raspravljalo se o najboljoj relativnoj vlažnosti zraka za spavanje, ali većina studija se slaže da najbolja relativna vlažnost u zatvorenom prostoru pada između 40 i 60%. Ako se budite s grebućim grlom i suhim očima, velike su šanse da je relativna vlažnost u vašoj spavaćoj sobi pala znatno ispod praga od 40%.

Kako mogu osigurati savršenu klimu?

Osigurati savršenu unutarnju klimu može biti izazov. U klimatskim uvjetima s pretjerano visokom razinom vlage može biti dobra ideja ugraditi klimatizacijski sustav s ugrađenim odvlaživačem zraka. Ovi sustavi automatski otkrivaju vrijednosti iznad željene razine vlažnosti (obično počevši od 60% RH) i izvlače vlagu iz zraka kako bi postigli zdravu razinu vlažnosti.

Za pretjerano niske razine vlažnosti, ugradnja pročistača zraka s integriranim ovlaživačem zraka može pomoći u postizanju zdravije, ugodnije klime u zatvorenom prostoru. Daikin pročistač zraka s funcijom ovlaživanja, na primjer, unosi vlagu u zrak kada relativna vlažnost padne ispod željene razine (obično počevši od 40% RH) kako bi se održala zdrava razina vlažnosti. Štoviše, Daikin pročistači zraka minimiziraju simptome astme i alergije uklanjanjem čestica prašine i peludi iz zraka, a Streamer tehnologija održava zrak zdravim i svježim razgrađujući alergene, eliminirajući bakterije te uklanjajući neugodne mirise. Ova komponenta za pročišćavanje izdvaja pročistač zraka s funkcijom ovlaživanja od klasičnih ovlaživača, budući da tradicionalni ovlaživači imaju tendenciju da hvataju onečišćenja umjesto da ih eliminiraju, dopuštajući im da se i dalje repliciraju i potencijalno uzrokuju bolesti. A što se tiče buke? Daikin pročistač zraka s ugrađenim ovlaživačem iznimno je tih zahvaljujući inovativnom novom postavljanju i vrhunskom tihom načinu rada, što ga čini jednim od najtiših asortimana pročistača zraka na europskom tržištu. Savršeno rješenje za dobar noćni san, a da pritom ostanete zdravi, svježi i udobni.

PRO SAVJET

Kako biste osigurali zdravu klimu u zatvorenom prostoru i optimalnu razinu vlažnosti za spavanje, provjerite je li termostat u vašoj spavaćoj sobi ispravno podešen. Stručnjaci se slažu da je idealna temperatura za spavanje oko 18 stupnjeva Celzija.

Istražite naš asortiman pročistača zraka s funkcijom za ovlaživanje

Investirajte u svježiju, zdraviju i udobniju spavaću sobu. Otkrijte naš cijeli asortiman pročistača zraka s ugrađenim ovlaživačima koji će vam pomoći osigurati zdravu klimu u zatvorenom prostoru.

Srodni članci