Skip to main content

Daikin rješenja za hibridne dizalice topline

Otkrijte našu ponudu hibridnih dizalica topline i plinskih kotlova za grijanje, hlađenje i toplu vodu za vaš dom.

Kombinacija dizalice topline i plinskog kondenzacijskog kotla osigurava da se rad prilagodi na najučinkovitiji način ovisno o temperaturi. Na temelju cijena plina i električne energije ili emisija, hibridne dizalice topline mogu se prebacivati ​​između rada samo s toplinskom pumpom, kombiniranog rada ili rada samo na plin, održavajući visoku radnu učinkovitost, a time i niske troškove.

Potpuna integracija

Hibridne dizalice topline mogu se spojiti na različite sustave grijanja, hlađenja i tople vode, stvarajući savršenu klimu u cijelom domu, bez obzira na godišnje doba.

Niži troškovi energije

Za svaki kilovat električne energije koju potroši dizalica topline, iz zraka se proizvede između 3 i 4 kilovata obnovljive topline, što rezultira povećanjem učinkovitosti od 300 – 400%.

Niže emisije

Dizalica topline ne proizvodi lokalne emisije, a kada je spojena na ekološki prihvatljiv izvor električne energije, potencijalno osigurava rad bez emisija tijekom cijelog životnog vijeka.

Dug životni vijek

Dizalice topline obično zahtijevaju održavanje jednom godišnje, a ispunjavanje potreba za održavanjem može produžiti njihov životni vijek na više od 10 godina.

Rješenja s hibridnom dizalicom topline

Za svaki tip doma

Bilo da se radi o novogradnji, postojećem domu ili zamjeni kondenzacijskog kotla, Daikin hibridne dizalice topline nude veliku svestranost koja odgovara potrebama vašeg doma.

Daikin Altherma R Hybrid hibridna dizalica topline zidna unutarnja i vanjska jedinica

Daikin Altherma R Hybrid

Zidna jedinica

Sve u jednom: grijanje, hlađenje i topla voda sa samo jednim uređajem.

Energetska učinkovitost: Do 15% učinkovitiji i ekonomičniji od tradicionalnih kotlova

Minimalni radovi: Može se jednostavno spojiti na postojeće cijevi i radijatore

 

Savršen izbor ako:

  • Želiš zamijeniti ili nadograditi postojeći kotao
  • Tražiš sve-u-jednom pouzdani sustav za cijeli dom
  • Želiš sustav koji se lako spaja na postojeće cjevovode
  • Želiš maksimalno povećati svoju energetsku učinkovitost
Daikin Altherma Multi Hybrid dizalica topline zidna unutarnja i multi vanjska jedinica

Daikin Altherma Hybrid Multi

Zidna jedinica s multi vanjskom jedinicom

Za maksimalnu iskoristivost investicije i povećanje komfora upari svoju hibridnu dizalicu topline s vanjskom multi+ jedinicom i poveži do 4 različita klima uređaja uz ostale uređaje za grijanje

Grijanje, hlađenje i pročišćavanje zraka: Poveži hibridnu dizalicu topline s multi-split sustavom i uživaj u vrhunskom grijanju, hlađenju i pročišćavanju zraka.

Prostorno učinkovit: Zahtijeva samo jednu vanjsku jedinicu, rješenje je idealno za male vanjske prostore kao što su krovovi ili balkoni.

Manji utjecaj na okoliš: Korištenjem rashladnog sredstva R-32 i swing kompresora Multi+ ograničava utjecaj na okoliš za 68%.

Kombinacije s hibridnim dizalicama topline i radijatorima

Daikin hibridne dizalice topline mogu se kombinirati s različitim emiterima topline, bilo da se radi o grijanju, hlađenju, toploj vodi, ventilaciji ili svemu navedenom.

Kombinacija podnog grijanja s hibridnom dizalicom topline

Podno grijanje

Kombinacija podnog grijanja s niskotemperaturnom dizalicom topline izuzetno štedi prostor i učinkovita je te osigurava ravnomjernu raspodjelu temperature u cijelom domu.

Konvektor dizalice topline s hibridnom dizalicom topline

Konvektori toplinske pumpe

Jedna od najboljih opcija spajanja dizalica topline. Daikin konvektori dizalice topline rade na sličan način kao i klasični radijatori uz dodatnu funkciju hlađenja i dovoda svježeg zraka.

Niskotemperaturni radijator s hibridnom dizalicom topline

Niskotemperaturni radijatori

Troše oko 30% manje energije i rade na nižim temperaturama (između 45°C i 55°C) u usporedbi sa starijim radijatorima (između 70°C i 80°C).

Visokotemperaturni radijator s hibridnom dizalicom topline

Visokotemperaturni radijatori

Tradicionalni radijatori koji se nalaze u starijim domovima ili domovima koji koriste starije sustave kotlova i zahtijevaju visoke temperature vode (između 70°C i 80°C).

Kombinacija solarnih ploča s hibridnim toplinskim pumpama

Solarni paneli

Dugoročno nude dodatnu energetsku učinkovitost, smanjujući račune za energiju i utjecaj na okoliš.

Otkud početi?

Dopusti nam da pomognemo

Ispuni obrazac još danas i jedan od naših stručnih kolega će te uskoro kontaktirati. Tijekom konzultacija o procjeni potreba imat ćeš priliku razgovarati o svojim planovima i pitanjima.

Za više korisnih sadržaja posjeti našu stranicu "Home Solutions" gdje možeš saznati više o grijanju, grijanju klima uređajima i toplinskim pumpama.

Često postavljana pitanja

Hibridna dizalica topline kombinira prednosti visokog kapaciteta grijanja, brze proizvodnje tople vode za kućanstvo i visoke temperature vode s izvrsnom učinkovitošću dizalice topline. Budući da je dizalica topline prikladna i za hlađenje, može biti savršeno rješenje ne samo za hladne zimske noći već i za vruće ljetne dane.

Hibridno rješenje koristi toplinu koju proizvodi dizalica topline što je češće moguće, pa čak i kotao i dizalica topline rade istovremeno kako bi se povećala učinkovitost. Ako se kombinira sa spremnikom tople vode, to vrijedi i za grijanje i za proizvodnju tople vode. Ako se spremnik tople vode ne može koristiti, toplu vodu može odmah proizvesti plinski kotao.

Hibridne dizalice topline mogu se spojiti na moderne ili starije radijatore, podna grijanja i konvektore toplinske pumpe. Hibridna dizalica topline Daikin Altherma Hybrid također se može kombinirati s multi vanjskom jedinicom pa se može spojiti i na klima uređaje.