Skip to main content

Daikin geotermalen dizalice topline

Otkrij Daikin visokotemperaturne dizalica topline zrak-voda za grijanje, hlađenje i potrošnu toplu vodu.

Dizalice topline su cjeloviti i svestrani sustavi grijanja, hlađenja i proizvodnje tople vode.

Izvrsna učinkovitost, ekološki prihvatljiva tehnologija, brojne mogućnosti povezivanja na grijaća tijela mogu dovesti do značajnih ušteda na godišnjim računima za energiju, smanjiti ugljični otisak i zadovoljiti sve potrebe za grijanjem, hlađenjem i toplom vodom.

Potpuna integracija

Geotermalne dizalice topline možemo spojiti brojnim grijaćim i rashladnim tijelima i sustavima tople vode, za savršeno okruženje u cijelom domu bez obzira na godišnje doba.

Niži troškovi energije

Za svaki kilovat električne energije utrošen u dizalici topline proizvede se 3-4 kilovata obnovljive energije iz zraka, što rezultira povećanjem učinkovitosti od 300-400%.

Niže emisije

Dizalica topline ne proizvodi lokalne emisije, a kada je spojena na ekološki prihvatljiv izvor energije, može osigurati rad bez emisija tijekom cijelog životnog vijeka.

Dugi vijek trajanja

Dizalice topline najčešće treba održavati-servisirati jednom godišnje, a redovito održavanje može lako produžiti njihov vijek trajanja na više od 10 godina.

Geotermalna dizalica topline

Rješenja za svaki tip doma

Bilo da se radi o novogradnji, 'zelenoj kući' ili velikom renoviranju, Daikin geotermalne dizalice topline nude brojne mogućnosti.

Daikin Altherma 3 GEO geotermalna dizalica topline - unutarnja podna - sa integriranim spremnikom za toplu vodu

Daikin Altherma 3 GEO

Podna jedinica s integriranim spremnikom tople vode

Sve u jednom: grijanje, hlađenje i topla voda sa samo jednim uređajem.

Vrhunska učinkovitost: Korištenje primarno obnovljive energije.

Izuzetno tihi rad: unutarnja jedinica radi toliko tiho da možemo zaboraviti da postoji.

Fleksibilno upravljanje: Upravljanje putem ugrađenog MMI-ja, Daikin Madoka ili aplikacije Onecta.

Savršen izbor ako:

  • Želiš uložiti u visoko učinkovit i ekološki prihvatljiv sustav
  • Gradiš novu kuću ili planiraš veliku obnovu
  • Imaš dovoljno veliki vanjski prostor
  • Živiš u području koje zimi dostiže ekstremne temperature
  • Tražiš dugoročan i pouzdan sustav s minimalnim potrebama za servisom i održavanjem.

Kombinacije geotermalnih dizalica topline i grijaćih tijela

 Daikin geotermalne dizalice topline dizajnirane su na način da se mogu kombinirati s različitim grijaćim tijelima kako bi zadovoljile sve potrebe: grijanje, hlađenje, topla voda, ventilacija ili sve zajedno.

Podno grijanje u kombinaciji s geotermalnom dizalicom topline

Podno grijanje

Kombinacija podnog grijanja s niskotemperaturnom dizalicom topline izuzetno štedi prostor, učinkovita je i osigurava ravnomjernu raspodjelu temperature u cijelom domu.

Ventilokonvektori u kombinaciji s geotermalnom dizalicom topline

Ventilokonvektori

Jedan od najboljih načina za spajanje toplinske pumpe. Daikin ventilokonvektori rade na sličan način kao i klasični radijatori uz dodatnu funkciju hlađenja i dovoda svježeg zraka.

Niskotemperaturni radijatori u kombinaciji s geotermalnom dizalicom topline

Niskotemperaturni radijatori

Troše oko 30% manje energije i rade na nižim temperaturama (između 45°C i 55°C) od starijih radijatora (između 70°C i 80°C).

Visokotemperaturni radijatori u kombinaciji s geotermalnom dizalicom topline

Visokotemperaturni radijatori

Tradicionalni radijatori koji se nalaze u starijim domovima ili domovima koji imaju starije sustave kotlova koji zahtijevaju visoke temperature vode (između 70°C i 80°C).

Spremnici tople vode u kombinaciji s geotermalnom dizalicom topline

Spremnici tople vode i toplinski spremnici

Za neintegrirane uređaje. U Daikinovoj ponudi nalazi se sustav bez tlaka za nove domove i solarni sustav pod tlakom za postojeće domove.

Ne znaš otkud krenuti? 

Dozvoli nam da pomognemo

Ispuni obrazac i uskoro će te kontaktirati stručna osoba. Tijekom konzultacija o procjeni potreba imat ćeš priliku razgovarati o svojim planovima i pitanjima.

Za više korisnih sadržaja posjeti našu stranicu "Home Solutions" gdje možeš saznati više o grijanju, grijanju klima uređajima i toplinskim pumpama.

Često postavljana pitanja

Dizalica topline je tehnologija koja prenosi toplinu s jednog medija na drugi, ona koristi energiju iz određenog izvora (zrak, zemlja, voda) i isporučuje je na drugo mjesto na željenoj ili potrebnoj temperaturi. I hladnjak radi na principu toplinske pumpe, koja "pumpa" toplinu iz unutarnjih komora u vanjski prostor, čime se smanjuje toplina iznutra.

Vrlo pojednostavljeno, dizalice topline može se najbolje objasniti na sljedeći način: dizalica topline radi kao neka vrsta kruga koji apsorbira toplinsku energiju iz okolnog zraka (zrak-voda) i zagrijava ili hladi vodu koja cirkulira u sustav na odgovarajuću temperaturu uz pomoć radne tvari. Radna tvar tu toplinu zatim donosi i raspoređuje u sustav grijanja, čime nastaje topli zrak u prostoru odnosno topla voda u centralnom grijanju, kao i topla voda za upotrebu u kućanstvu.

Geotermalna dizalica topline nudi najveću svestranost u pogledu kombinacija emitera topline. Može se učinkovito spojiti na moderne ili starije radijatore, podno grijanje i konvektore dizalice topline.