Skip to main content

Udišete li čisti zrak?

Saznajte uz komplet Airlogy Labs za mikrobiološku dijagnostiku površina za vaš dom i posao.

Zašto je bitna kvaliteta zraka u zatvorenom

bg-image

Kvaliteta zraka u zatvorenom (IAQ) odnosi se na kvalitetu zraka u objektu ili zgradi, koji svaki dan udišu korisnici objekta.

Jeste li znali da bi unutarnji zrak koji udišemo, bilo kod kuće, u uredu ili u hotelskoj sobi, zapravo mogao biti puno zagađeniji od zraka vani?

  • 90% našeg života provodimo u zatvorenim prostorima
  • Kvaliteta zraka u zatvorenom može biti od 2 do 5x lošija od kvalitete vanjskog zraka

Učinak koji onečišćujuće tvari u zatvorenom prostoru imaju na naše zdravlje

  • Dugotrajna izloženost onečišćujućim tvarima prisutnim u zatvorenom prostoru može uzrokovati stalno upalno stanje i toksičnost za ljudsko tijelo te posljedično veliki broj bolesti (npr. rak, kardiovaskularne ili plućne bolesti poput astme itd.).
  • Zagađivači također mogu djelovati kao prijenosnici virusa (npr. prijenos koronavirusa u obliku aerosola/kapljica).
  • Stoga je važno smanjiti koncentraciju čestica i zagađivača kako bi se smanjila izloženost i rizik od širenja virusa i drugih zagađivača.

Airlogy komplet za mikrobiološku površinsku dijagnostiku

Komplet Airlogy za mikrobiološku dijagnostiku površina

Pomoću ovog jednostavnog kompleta možemo Vam pomoći identificirati prisutnost mogućih patogena poput bakterija, gljivica ili plijesni te procijeniti njihovu količinu, što je važan kriterij za čisti zrak.

Znanstvena analiza površinskih uzoraka uzetih u Vašim prostorijama (iz klimatizacijskog ili ventilacijskog sustava, ili bilo koje druge površine u prostoriji) može otkriti potencijalne mikrobiološke prijetnje za Vaše klijente i osoblje.

Kako funkcionira?

1. Da biste uzeli uzorak brisa s površine, slijedite upute korak po korak unutar kutije. Jednostavno skenirajte ponuđeni QR kôd i bit ćete provedeni kroz sve korake putem linka

Preporučujemo da se površinski uzorak uzme iz klima uređaja, ventilacijske rešetke ili izravno sa zida

Airlogy uzorak obrisa unutarnje jedinice klima-uređaja

Unutarnja jedinica klimatizacijskog uređaja

Airlogy uzorak obrisa ventilacijske rešetke

Ventilacijska rešetka

Airlogy uzorak obrisa zida

Zid

2. Vratite uzorak u isporučenoj omotnici i predajte u lokalnom poštanskom uredu (poštarina je plaćena - BESPLATNO za Vas!)

3. Nakon analize Vašeg uzorka u našim laboratorijima, očekujte rezultate u roku od nekoliko tjedana!
 

Daikin stručnjaci za kvalitetu zraka u zatvorenom prostoru javit će Vam se povratno i pružiti besplatno izvješće o procjeni te preporuke za poboljšanje.

O poduzeću Airlogy Labs

Airlogy Labs logotip

Airlogy Labs novoosnovano je slovačko poduzeće.

Specijalizirano je za znanstvenu analizu zraka i površina u zatvorenim prostorima, otkrivajući potencijalne mikrobiološke prijetnje.

Do sada je analiziralo više od 1100 interijera i primijenilo 70+ rješenja u tim industrijama.

 

Analiza obuhvaća tri razine utvrđenih prijetnji:

1. Bakterije – Bakterije su jednostanični prokariotski organizmi. Iako se prirodno pojavljuju u zraku, neke predstavljaju opasnost za zdravlje. Za procjenu kakvoće zraka ključna je količina bakterija u zraku.

Pravilnom mikrobiološkom dijagnostikom zraka može se otkriti prisutnost mogućih patogenih mikroorganizama i pratiti njihova količina, što je važan kriterij čistoće zraka.

2. Plijesan – Plijesan pripada drugoj skupini mikroorganizama koji mogu negativno utjecati na kvalitetu zraka. Razmnožava se sporama koje se šire zrakom na velike udaljenosti i mogu izazvati alergijske reakcije ili respiratorne bolesti.

3. Gljivice – Poznate i kao mikoza. Razmnožavanje gljivica, kao i bakterija, značajno povećava opasnost za zdravlje. Mogući patogeni mikroorganizmi uzrokuju razne zarazne bolesti.

 

Koji su najbolji uvjeti za mikroorganizme?

Mikroorganizmi uspijevaju u stabilnim uvjetima zatvorenih prostora: povećana vlaga, loša ventilacija i neodržavanje sustava za klimatizaciju. Zarobljeni u prašini, zidovima, raznoj opremi i uređajima poput klimatizacijskih sustava, mikroorganizmi se razvijaju u tim idealnim uvjetima koji se teško mogu pronaći vani.

 

Što pokazuju rezultati?

Izvješće prikazuje vaše uzorke nakon uzgoja, uključujući podatke o otkrivenim vrstama mikroorganizama, kao i njihovu količinu.

 

Loši rezultati, dobre vijesti

Izvješće koje upućuje na veće onečišćenje nije razlog za paniku. Preporučit ćemo odgovarajuće rješenje.

Daikin usluge za kvalitetu zraka u zatvorenim prostorima

Možete analizirati i testirati kvalitetu zraka u zatvorenim prostorima pomoću Airlogyja ili Daikin IAQ senzora, čak i ako nema instaliranog sustava za grijanje, ventilaciju i klimatizaciju (HVAC).

Osim toga, Daikin nudi IAQ nadzor za analizu, optimizaciju i poboljšanje vašeg HVAC sustava s potpunim fokusom na kvalitetu zraka u zatvorenom prostoru.

  • Provjera kvalitete zraka u zatvorenom
  • Fresh Air program za optimizaciju postavki
  • Prilagođeni akcijski plan s poboljšanjima i protumjerama

 

bg-image

IAQ Senzor: Naš novi senzor za kvalitetu zraka u zatvorenom

Uređaj mjeri kakvoću i vrijednosti zraka u zatvorenom, udobnost okoliša i elektromagnetsko zagađenje. Dostupan je s 12 senzora i 15 parametara, a povezuje se putem WiFi mreže ili NB-IoT tehnologije.

Koristimo znanje i stručnost kako bismo vam pomogli provjeriti ispravnost vašeg HVAC sustava i dali vam jasno izvješće o stanju vašeg klima uređaja, ventilacijske opreme, kanala i unutarnjih jedinica.

Pokazat ćemo vam neposredni niz mjera koje će poboljšati sposobnost vašeg sustava da poveća dotok svježeg zrak u prostorije i smanji cirkulaciju prašine i nečistoća.

Daikin servisni stručnjaci podržavaju vas širokim rasponom mogućnosti iz našeg specijaliziranog spektra usluga i iskustava koja će vam pomoći da identificirate sva područja vašeg HVAC sustava koja trebaju poboljšanje.

 

Ilustracija portfolija IAQ usluga