Skip to main content

Daikin postiže još jedan veliki napredak u dekarbonizaciji zgrada pomoću novog VRV 5 s povratom topline

08/11/2021

Tvrtka Daikin Europe danas je objavila prve detalje najnovijeg napretka u VRF tehnologiji. Kao prvak u održivosti u svojoj industriji tvrtka Daikin najavljuje revolucionarni sustav povrata topline 5. generacije koji bi uvelike trebao utjecati na smanjeni CO2 otisak zgrada.

 

Kao lider na tržištu u HVAC-R rješenjima, Daikin nastoji pružiti komfornu, zdravu klimu unutarnjeg prostora, održavajući ukupnu ekvivalentnu emisiju CO2 što je moguće nižom tijekom cijelog životnog ciklusa zgrade. Nova VRV 5 jedinica s povratom topline predstavlja značajnu prekretnicu na ovom putu, ne samo radi uvođenja radne tvari R-32 s nižim GWP-om za veće poslovne zgrade, nego i radi istovremenog zadržavanja fleksibilnosti koju ima VRV tehnologija za sve vrste unutarnjih prostora, pa čak i za one manje površine.

 
5. generacija Daikinovog VRV sustava s povratom topline za smanjenje ugljičnog otiska komercijalnih zgrada, Daikin Copyrights 
 

Budućnost je već tu

Nova jedinica VRV 5 s povratom topline predstavlja budućnost komercijalnih HVAC-R rješenja,  pritom dajući značajan doprinos dekarbonizaciji poslovnih zgrada temeljem sljedećih značajki:

  • Značajnom smanjenju utjecaja globalnog zatopljenja do 71% usvajanjem radne tvari R-32, s 68% nižim GWP*-om i manjim punjenjem radne tvari u usporedbi sa sustavima R-410A.
  • Veća sezonska učinkovitost tijekom životnog ciklusa zgrade.
  • Visoko učinkovit 3-cijevni sustav povrata topline koji vrši rekuperaciju topline između prostora s različitim toplinskim potrebama, te omogućuje istovremeni režim rada grijanja i hlađenja, bez obzira na orijentaciju zgrade.
  • Integracija ventilacijskih jedinica u VRV sustav za još veći doprinos boljoj kvaliteti zraka u prostoriji i zdravijem unutarnjem okruženju.

 

Fleksibilnost bez premca

Potpuno redizajnirana spojna BS kutija uključuje inovativnu Daikinovu Shîrudo tehnologiju koja omogućuje ugradnju u prostore i do 7 m2 bez kompliciranih izračuna ili dodatnih mjera kontrole radne tvari koje se isporučuju na objekt.

Daikinov Web Xpress softver za selekciju rješenja u kombinaciji sa Shîrudo tehnologijom omogućuje brz i jednostavan odabir sustava i projektiranje koje odgovara svakom prostoru.

S najširim rasponom učina na tržištu do maksimalno 75,8 kW, Daikinov VRV 5 pokriva potrebe srednjih i velikih zgrada po potrebi i na jednom sustavu.

Široka paleta posebno dizajniranih unutarnjih jedinica R-32 VRV nudi maksimalnu fleksibilnost za sve konfiguracije prostorija. To uključuje Daikin zidne jedinice, zatim stropne i podstropne kazetne jedinice, te kanalne jedinice vrlo male visine ugradnje, a u izvedbi sa srednjim raspoloživim statičkim tlakom (ESP) tako i kanalne jedinice s visokim ESP raspoloživim tlakom. Izbor učina je u rasponu od 1,1 kW do čak 31,5 kW.

Zajedno gradimo nasljeđe održivosti

Održivost i inovativnost sastavni su elementi „Vizije o okolišu 2050“ tvrtke Daikin. Novi VRV 5 sustav s povratom topline odgovara na oboje, maksimizirajući učinkovitost zgrade uz minimalni utjecaj na okoliš.

George Dimou, voditelj razvoja VRV proizvoda u Daikin Europe, dodaje:

„Kao lideri u industriji, preuzimamo odgovornost pokretanja održive transformacije na tržištu HVAC-R. Snagom čistog zraka u svim unutarnjim prostorima osiguravamo zdravo i udobno okruženje svima.“

„Kao partner od povjerenja, sada djelujemo kako bismo uspostavili dugoročne poslovne odnose s dioničarima i našim kupcima, kontinuirano podržavajući sve napore za postizanje ciljeva naših partnera i vlastitih ciljeva održivosti.“

„Kao proizvođač, smanjili smo otpad kroz proces kružnog gospodarstva kao što je LOOP by Daikin i razvojem inovativnih novih rješenja kao što su proizvodi VRV 5 sa Shîrudo tehnologijom kako bismo još dodatno smanjili naš CO2 otisak.“

 

 

Prvo predstavljanje

Posjetitelji Međunarodne izložbe HVAC-R Climatizacion y Refrigeracion u Španjolskoj (16. - 18. studenog) će moći u u Galleria D'Innovacion ekskluzivno prvi prisustvovati predstavljanju novih rješenje Daikin sustava VRV 5 s povratom topline, i uživo biti svjedoci novog pristupa razvoju u HVAC-R za komercijalne zgrade. Novi Daikin VRV5 sustav s povratom topline isporučivat će se iz europskih Daikinovih tvornica u Češkoj i Belgiji, a početak distribucije planiran je od srpnja 2022.

 

Za više informacija posjetite www.daikin.hr/VRV5HR

*GWP = Global Warming Potential

 

 

NAPOMENE UREDNIKA

Više o Daikin Europe N.V.

Daikin Europe N.V. glavni je europski proizvođač klima uređaja, dizalica topline i opreme za rashlađivanje, s otprilike 10.000 zaposlenih širom Europe i četrnaest glavnih proizvodnih pogona sa sjedištem u Belgiji, Češkoj Republici, Njemačkoj, Italiji, Turskoj , Austriji i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Sa više od 90 godina iskustva u dizajniranju i proizvodnji tehnologija grijanja i hlađenja, Daikin je vodeći na tržištu u tehnologiji dizalica topline. Daikin VRV i Daikin Altherma najprodavaniji su sustavi dizalica topline u Europi s do sada isporučenih više od 500.000 sustava.

 

DODATNE INFORMACIJE

Kontakti za medijske upite:

Charmaine Kimpton +44 7414 749973; e-mail:  Daikin-News@sheremarketing.co.uk

Gill De Bruyne +32 486 523554; e-mail: debruyne.g@daikineurope.com

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pronađite više informacija

Trebate li pomoć?

Pročitajte naše novosti

Pročitajte naš blog

Nadahnite se našim referencama

Pronađite više informacija

Gdje kupiti Daikin?

Trebate li pomoć?