Daikin postiže još jedan veliki napredak u dekarbonizaciji zgrada pomoću novog VRV 5 s povratom topline

08/11/2021

Tvrtka Daikin Europe danas je objavila prve detalje najnovijeg napretka u VRF tehnologiji. Kao prvak u održivosti u svojoj industriji tvrtka Daikin najavljuje revolucionarni sustav povrata topline 5. generacije koji bi uvelike trebao utjecati na smanjeni CO2 otisak zgrada.

 

Kao lider na tržištu u HVAC-R rješenjima, Daikin nastoji pružiti komfornu, zdravu klimu unutarnjeg prostora, održavajući ukupnu ekvivalentnu emisiju CO2 što je moguće nižom tijekom cijelog životnog ciklusa zgrade. Nova VRV 5 jedinica s povratom topline predstavlja značajnu prekretnicu na ovom putu, ne samo radi uvođenja radne tvari R-32 s nižim GWP-om za veće poslovne zgrade, nego i radi istovremenog zadržavanja fleksibilnosti koju ima VRV tehnologija za sve vrste unutarnjih prostora, pa čak i za one manje površine.

Daikin_VRV5_3.jpg
 
5. generacija Daikinovog VRV sustava s povratom topline za smanjenje ugljičnog otiska komercijalnih zgrada, Daikin Copyrights 
 

Budućnost je već tu

Nova jedinica VRV 5 s povratom topline predstavlja budućnost komercijalnih HVAC-R rješenja,  pritom dajući značajan doprinos dekarbonizaciji poslovnih zgrada temeljem sljedećih značajki:

  • Značajnom smanjenju utjecaja globalnog zatopljenja do 71% usvajanjem radne tvari R-32, s 68% nižim GWP*-om i manjim punjenjem radne tvari u usporedbi sa sustavima R-410A.
  • Veća sezonska učinkovitost tijekom životnog ciklusa zgrade.
  • Visoko učinkovit 3-cijevni sustav povrata topline koji vrši rekuperaciju topline između prostora s različitim toplinskim potrebama, te omogućuje istovremeni režim rada grijanja i hlađenja, bez obzira na orijentaciju zgrade.
  • Integracija ventilacijskih jedinica u VRV sustav za još veći doprinos boljoj kvaliteti zraka u prostoriji i zdravijem unutarnjem okruženju.

 

Fleksibilnost bez premca

Potpuno redizajnirana spojna BS kutija uključuje inovativnu Daikinovu Shîrudo tehnologiju koja omogućuje ugradnju u prostore i do 7 m2 bez kompliciranih izračuna ili dodatnih mjera kontrole radne tvari koje se isporučuju na objekt.

Daikinov Web Xpress softver za selekciju rješenja u kombinaciji sa Shîrudo tehnologijom omogućuje brz i jednostavan odabir sustava i projektiranje koje odgovara svakom prostoru.

S najširim rasponom učina na tržištu do maksimalno 75,8 kW, Daikinov VRV 5 pokriva potrebe srednjih i velikih zgrada po potrebi i na jednom sustavu.

Široka paleta posebno dizajniranih unutarnjih jedinica R-32 VRV nudi maksimalnu fleksibilnost za sve konfiguracije prostorija. To uključuje Daikin zidne jedinice, zatim stropne i podstropne kazetne jedinice, te kanalne jedinice vrlo male visine ugradnje, a u izvedbi sa srednjim raspoloživim statičkim tlakom (ESP) tako i kanalne jedinice s visokim ESP raspoloživim tlakom. Izbor učina je u rasponu od 1,1 kW do čak 31,5 kW.

Daikin_Shirudo_technology.jpg

Zajedno gradimo nasljeđe održivosti

Održivost i inovativnost sastavni su elementi „Vizije o okolišu 2050“ tvrtke Daikin. Novi VRV 5 sustav s povratom topline odgovara na oboje, maksimizirajući učinkovitost zgrade uz minimalni utjecaj na okoliš.

George Dimou, voditelj razvoja VRV proizvoda u Daikin Europe, dodaje:

„Kao lideri u industriji, preuzimamo odgovornost pokretanja održive transformacije na tržištu HVAC-R. Snagom čistog zraka u svim unutarnjim prostorima osiguravamo zdravo i udobno okruženje svima.“

„Kao partner od povjerenja, sada djelujemo kako bismo uspostavili dugoročne poslovne odnose s dioničarima i našim kupcima, kontinuirano podržavajući sve napore za postizanje ciljeva naših partnera i vlastitih ciljeva održivosti.“

„Kao proizvođač, smanjili smo otpad kroz proces kružnog gospodarstva kao što je LOOP by Daikin i razvojem inovativnih novih rješenja kao što su proizvodi VRV 5 sa Shîrudo tehnologijom kako bismo još dodatno smanjili naš CO2 otisak.“

 

 

Prvo predstavljanje

Posjetitelji Međunarodne izložbe HVAC-R Climatizacion y Refrigeracion u Španjolskoj (16. - 18. studenog) će moći u u Galleria D'Innovacion ekskluzivno prvi prisustvovati predstavljanju novih rješenje Daikin sustava VRV 5 s povratom topline, i uživo biti svjedoci novog pristupa razvoju u HVAC-R za komercijalne zgrade. Novi Daikin VRV5 sustav s povratom topline isporučivat će se iz europskih Daikinovih tvornica u Češkoj i Belgiji, a početak distribucije planiran je od srpnja 2022.

 

Za više informacija posjetite www.daikin.hr/VRV5HR

*GWP = Global Warming Potential

 

 

bluevolution.jpg
Daikin_VRV5_1.jpg
Daikin_VRV5_2.jpg

NAPOMENE UREDNIKA

Više o Daikin Europe N.V.

Daikin Europe N.V. glavni je europski proizvođač klima uređaja, dizalica topline i opreme za rashlađivanje, s otprilike 10.000 zaposlenih širom Europe i četrnaest glavnih proizvodnih pogona sa sjedištem u Belgiji, Češkoj Republici, Njemačkoj, Italiji, Turskoj , Austriji i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Sa više od 90 godina iskustva u dizajniranju i proizvodnji tehnologija grijanja i hlađenja, Daikin je vodeći na tržištu u tehnologiji dizalica topline. Daikin VRV i Daikin Altherma najprodavaniji su sustavi dizalica topline u Europi s do sada isporučenih više od 500.000 sustava.

 

DODATNE INFORMACIJE

Kontakti za medijske upite:

Charmaine Kimpton +44 7414 749973; e-mail:  Daikin-News@sheremarketing.co.uk

Gill De Bruyne +32 486 523554; e-mail: debruyne.g@daikineurope.com