No label found for: logo.title
No label found for: logo.title
facebook youtube

Može li se oboljeti od klimatizacije?

Samo uređaji koji nisu redovito održavani mogu utjecati na vaše zdravlje. Kvalitetno i na vrijeme  održavani uređaji mogu samo doprinijeti vašem zdravlju.

Relativna vlažnost
Zbog kontrole relativne vlažnosti smanjuje se nastanak grinja i plijesni. Klimatizacijski uređaji održavaju relativnu vlažnost na 40-60% što je pogodno za osobe koje pate od alergija.

Ventilacija
Klimatizacijski uređaj u svom sklopu može imati i ventilaciju. Mehanička ventilacija postaje sve važniji faktor pogotovo zbog današnjeg načina gradnje. Osigurana dobava svježeg zraka sprečava sindrom bolesnih zgrada.

Filtracija
Sve jedinice opremljene su sa filterom. Ovisno o tipu sustava i željama kupca, tip samog filtera varira. Učinkovitost filtera se očituje prema sakupljanju prašine i njenih najsitnijih čestica, bakterija, virusa, te vanjskih utjecaja poput mikroba i smoga.
Izrazito je bitno mijenjati filter na vrijeme. Ukoliko ne mijenjate filter posižete obrnuti efekt, umijesto skupljanja prljavštine on je počinje ispuštati.

Propuh
Kada je sustav ispravno odabran rizik od propuha je minimalan. Odabir prepustite stručnoj osobi. Sustav sa manjim učinom nikada neće postignuti željenu temperaturu. Sustav sa  prevelikim  učinom dovesti će do varirajuće temperature.