Daikin

VRHUNSKA ENERGETSKA UČINKOVITOST

klaverIzvedba Daikinovih kaseta za kružni protok zraka omogućuje vrhunsku efikasnost zahvaljujući integraciji sezonske efikasnosti, ploči za automatsko čišćenje i senzoru prisutnosti. Na taj način sigurno ćete dobiti najniže troškove rada i smanjeni utjecaj na okoliš.

Sezonska učinkovitost

Iskoristite efikasnost budućnosti i ekološku zaštitu današnjice. Daikinova kaseta za kručno strujanje definirana je za sezonsku aktivnost uz pomoć nove EU sheme radi točnog, stvarnog mjerenja efikasnosti sustava za klimatizaciju i grijanje.
SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio - Omjer sezonske energetske efikasnosti) mjeri efikasnost u cijelom rasponu vanjskih temperatura, u stanjima s djelomičnim opterećenjem i vrši obračun utroška energije u pomoćnim načinima rada kao što je mirovanje. Ovi novi sezonski podaci o efikasnosti nagrada su za izvedbu koja istinski povećava energetsku efikasnost u stvarnim životnim stanjima. Daikinova kaseta za kružni protok optimizirana je i propisana za sezonsku efikasnost , daleko prije tražene provedbe ovoga novog standarda u 2013.

Ploča za auotmatsko čišćenje

autocleanKaseta s kružnim protokom može se opremiti posebnim filtrom koji se jednom dnevno sam čisti, osiguravajući time ravnomjeran i optimalan rad. Prašina koja se nakuplja tijekom svakodnevnog čišćenja sprema se u kutiji za prašinu u koju može stati prašina za 12 mjeseci, a svjetlosni indikator pokazuje kada je potrebno čišćenje kutije za prašinu. Čišćenje svake godine ili svake druge godine prilikom kućnog održavanja koje uz pomoć usisivača za prašinu izvodi osoblje za čišćenje: nisu potrebne ljestve, dodirivanje ploče kasete ili kontakt s prašinom. Moguće je povećanje efikasnosti do 50% u odnosu na standardne ploče.

Senzor prisutnosti

pressensor2Dodatni senzor prisutnosti uštedjet će više od 27% utrošene energije te će omogućiti dinamičku reakciju sustava na zauzetost prostorije. Ako je prostorija prazna, balansiranje zraka može se automatski isključiti. Kada je soba zauzeta, protok se usmjerava dalje od osoba radi izbjegavanja osjećaja protoka.