Daikin

Prednosti

Niski troškovi rada za grijanje prostora

Hibridna dizalica topline sustava Daikin Altherma uvijek odabire najekonomičniji režim rada, izračunavajući učinkovitost dizalice topline i cijenu električne energije u odnosu na učinkovitost plinskog kondenzacijskog kotla i cijenu plina.
Uzimajući u obzir prosječne klimatske uvjete u Europi, najveći dio zahtjeva za grijanjem pokriven je hibridnim i radom dizalice topline, što rezultira u do 35% više učinkovitijem grijanju u smanjenim troškovima rada.


...POTROŠNA TOPLA VODA

Potrošna topla voda zagrijava se korištenjem tehnologije plinskog kondenzacijskog kotla: hladna voda utječe izravno u poseban dvostruki izmjenjivač topline koji omogućuje optimalnu i kontinuiranu kondenzaciju dimnih plinova tijekom pripreme potrošne tople vode, što rezultira povećanom učinkovitosti do 15% u usporedbi s klasičnim plinskim kondenzacijskim kotlovima te dovodi do smanjenja troškova rada.
Nadalje, zahvaljujući hibridnom principu, kada prostor grije dizalica topline, istovremeno se potrošna topla voda može isporučiti tehnologijom kondenzacije, što rezultira optimalnim komforom.

Ograničeni trošak investiranja

  • Nema potrebe za zamjenom postojećih radijatora (do 80°C) i cijevi
  • Zahvaljujući našem kompaktnom dizajnu, prostor potreban za novi sustav sličan je onom postojećeg sustava
  • Prilikom zamjene postojećeg plinskog kondenzacijskog kotla, nema potrebe za zamjenom postojećih cijevi ili dimnjaka

    Usporedba dimenzija

Jednostavna i brza instalacija

Hibridna dizalica topline sustava Daikin Altherma isporučuje se u tri velike komponente:

  • vanjska jedinica dizalice topline
  • unutarnja jedinica dizalice topline
  • plinski kondenzacijski kotao
...čini je jednostavnom za rukovanje i podešavanje te jednostavnom za instalaciju.
Unutarnju jedinicu dizalice topline jednostavno je montirati na zid pomoću standardne stražnje ploče. Potom se brzim međuspojevima na nju priključuje plinski kondenzacijski kotao, što rezultira vrlo kompaktnom jedinicom. Svi spojevi nalaze se u donjem dijelu, a svim komponentama može se pristupiti s prednje strane, što ih čini jednostavnim za servis i održavanje.

Savršeno za RENOVIRANJE

Moguće je nekoliko aplikacija korištenjem hibridne dizalice topline sustava Daikin Altherma jer su sva opterećenja grijanja pokrivena do 32 kW.
Plinski kondenzacijski kotao u ranoj fazi može biti instaliran bez dizalice topline, kako bi se ponovno brzo pokrenulo grijanje u slučaju kvara postojećeg plinskog kondenzacijskog kotla.